A început campania de depunere a cererilor pentru subvenţiiSesiunea de depunere de cereri pentru subvenţiile europene pe suprafaţă pentru anul 2014 a debutat ieri şi se va desfăşura până în data de 15 mai. Fermierii sătmăreni vor putea depune cereri şi după această dată până în 10 iunie, însă cu o penalitate de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Pentru a fi evitată aglomeraţia, fermierii au fost planificaţi la centrele zonale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. “Îi rugăm pe fermieri să respecte programările făcute la sediul instituţiei noastre pentru a evita aglomeraţia. Dosarele celor care nu vor veni la data stabilită în programare, nu vor fi luate decât după data de 15 mai”, a precizat directorul APIA Satu Mare.

În prealabil, conducerea APIA a organizat întâlniri cu fermierii din aproape tot judeţul în cadrul cărora aceştia au fost informaţi atât despre drepturile cât şi despre obligaţiile care le revin. Pentru a beneficia de acordarea de plăţi în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul Unic de Identificare, administrat de APIA, să depună o cerere în termen şi să îndeplinească condiţii generale de eligibilitate.

Anul trecut, în judeţul Satu Mare au fost depuse 21.450 de cereri pentru o suprafaţă de circa 227.690 de hectare de teren şi au fost plătite subvenţii în valoare totală de peste 35 de milioane de euro. Pentru anul 2014, judeţului Satu Mare i-au fost autorizate de la Bugetul Uniunii Europene şi bugetul naţional circa 37 de milioane de euro pentru plata acestor subvenţii.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts