More  Apă potabilă de calitate pentru negreşteni

  - Advertisement -

  negresti

  Negreştenii vor avea până cel mai târziu în 2015 apă potabilă de calitate la robinete, după ce ieri a fost semnat contractul privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraş, cea mai importantă investiţie derulată în ultimii 25 de ani în Negreşti-Oaş. Contractul a fost semnat la sediul Primăriei Negreşti-Oaş de primarul Aurelia Fedorca, directorul general al SC Apaserv SA, Dan Stegerean, şi reprezentantul firmei constructoare SC OMS Romania SRL, Florin Coşa. La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul ADI Apă-Canal, Octavian Lazin, fostul primar al oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, consilieri locali, precum şi aproximativ 100 de negreşteni.

  Proiect aşteptat de mulţi ani de negreşteni
  Primarul Aurelia Fedorca a declarat că proiectul reprezintă cea mai importantă investiţie derulată în ultimii 25 de ani în Negreşti-Oaş. ”Este o investiţie pe care toţi negreştenii o aşteaptă de foarte mulţi ani. Apa şi canalizarea reprezintă cea mai spinoasă problemă a oraşului, iar odată ce această investiţie va fi realizată vom putea spune că problema apei şi a canalizării este ca şi rezolvată. Le mulţumesc celor care au depus efort pentru deblocarea situaţiei, pentru ca acest contract să poată fi semnat azi şi să poată începe lucrările”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

  Edilul şef le-a dat asigurări negreştenilor că pe străzile care nu sunt cuprinse în acest proiect vor fi realizate investiţii similare din alte surse. ”Deja căutăm surse de finanţare pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare pentru străzile care nu sunt cuprinse în acest contract”, a precizat primarul Aurelia Fedorca, care a menţionat că în paralel cu această investiţie este reabilitată şi extinsă staţia de epurare a apelor uzate, o investiţie în valoare de 15,2 milioane lei, şi a staţiei de tratare a apei – în valoare de 20,8 milioane lei.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a promis în continuare sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii oraşului Negreşti-Oaş, precizând că investiţia în domeniul apei şi canalizării din Negreşti-Oaş este una dintre cele mai importante derulate în judeţ în cadrul masterplanului judeţean de apă-canal. De asemenea, a mai transmis şi mesajul de apreciere a acestei investiţii din partea vicepreşedintelui Mircea Govor.

  Totodată, reprezentantul firmei constructoare, Florin Coşa, a arătat că societatea pe care o reprezintă a mai lucrat la Negreşti în anul 2003 şi că se va face tot posibilul pentru reducerea la minim a disconfortului creat negreştenilor cu ocazia acestor lucrări. De asemenea, le-a cerut negreştenilor să aibă răbdare cu muncitorii pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârşit în timp optim. În sală s-a aflat şi fostul primar al oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, care a afirmat că investiţia va fi, pentru o perioadă lungă de timp, cel mai important proiect derulat în Negreşti-Oaş.

  Reţeaua de apă, extinsă cu peste 20 de km
  După semnarea contractului, a avut loc o dezbatere publică în cadrul căreia negreştenii au vrut să afle concret când vor fi finalizate investiţiile, primind asigurări că lucrările vor începe în cât mai scurt timp şi că vor fi finalizate în cursul anului 2015. Lucrările cuprinse în acest contract se referă la reabilitarea şi construirea reţelelor de apă şi canalizare pentru străzile Cornetului, Oaşului, Unirii I, Tineretului, Valea Cerbului, Morii, Moţilor, Turului, Pieţei, Viitorului, Primăverii, Arenei, Pietrosului, Tudor Vladimirescu, Zorilor, Livezilor, Pădurii, Gării, Unirii II, Magnoliei, 1 Iunie, Victoriei, Borcutului, Cartierul Decebal, Ion Creangă, Lăcrimioarelor, Mesteacănului, Popeşti, Vîltorii, Corni, Rozelor, Dumbrava, Salcâmilor şi Cartierul Tur. În total vor fi realizate lucrări de extindere a reţelelor de alimentare cu apă cu 20,4 km, reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă cu aproximativ 4 km, extinderea reţelelor de canalizare cu aproximativ 20 km şi reabilitare a reţelelor de canalizare cu 1,5 km.

  Oraşul Negreşti-Oaş beneficiază de investiţii importante în cadrul proiectului major “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, cofinanţat de Uniunea Europeană şi derulat de SC Apaserv SA Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts