More


  Burse pentru elevii eminenți acordate de Episcopia Sălajului

  - Advertisement -
   Începând cu anul 2009, Episcopia Sălajului în parteneriat cu Asociația „Filantropia Porolissum” a acordat 26 de burse lunare elevilor eminenţi care s-au remarcat prin rezultate şcolare deosebite şi care provin din familii cu risc social. 
   
  Potrivit celor afirmate de preotul Claudiu Nechita, inspector social în cadrul Episcopiei Sălajului, în fiecare lună se acordă elevilor câte trei burse care variază între 100 şi 200 de lei. Până acum s-au acordat, în total, 26 de burse de care au beneficiat în primii doi ani elevi de la liceele din Jibou şi Şimleu Silvaniei, iar în ultimii trei ani elevii au fost selectaţi de la Liceul Teologic „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău.
  În acest an, printr-un parteneriat încheiat cu Liceul de Artă „Ioan Sima”, urmează să fie integraţi în proiect şi elevi ai acestui liceu. Beneficiarii sunt aleşi pe baza recomandărilor venite din partea profesorilor care au în vedere atât rezultatele la învăţătură cât şi situaţia socială a elevilor.
  Pentru continuarea programului de acordare a burselor sociale, la începutul lunii martie Episcopia Sălajului a derulat în parteneriat cu Liceul de Artă ”Ioan Sima” Zalău şi Asociaţia „Filantropia Porolissum” proiectul „Eco Mărţişor”. Mărţişoarele confecţionate de elevii din clasele primare ale Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău au fost vândute, iar banii adunaţi au fost direcţionaţi spre elevi pe care lipsurile materiale îi ţin departe de şcoală.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img