More


  Captură impresionantă de alcool şi ţigări de contrabandă

  - Advertisement -

  tigariLucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare şi cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute cantitatea de 2.357 litri de alcool, respectiv circa 25.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Întreaga cantitate de alcool şi ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Persoanele depistate cu alcool sau cu ţigări de contrabandă s-au ales cu dosar penal.

  Patru persoane prinse cu peste 2.000 litri de alcool
  Astfel, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Carei au depistat în gara CFR Carei două persoane, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare, care călătoreau cu trenul, pe ruta Carei – Oradea. Persoanele în cauză aveau asupra lor opt saci voluminoşi, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra acestora, ocazie cu care au fost descoperite mai multe flacoane care conţineau cantitatea de 252 litri de băuturi spirtoase. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, Jozsef K., în vârstă de 40 de ani, care avea în portbagaj mai multe flacoane de plastic care conţineau 105 litri de băuturi spirtoase.

  La rândul lor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Livada şi ai Biroului Ordine Publică din Poliţia Municipiului Satu Mare, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, l-au identificat sâmbătă dimineaţa în trafic pe Ioan M., în vârstă de 43 de ani, din Seini, judeţul Maramureş, care deţinea în afara antrepozitului fiscal şi transporta cu un autoturism, pe raza localităţii Mărtineşti, cantitatea de 2000 litri alcool dublu rafinat, peste limita legală prevăzută de lege. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

  Circa 25.000 de pachete de ţigări descoperite în judeţ
  Lucrători din cadrul SPF Petea au descoperit vineri într-o pădure din apropierea frontierei de stat 42 de baxuri abandonate care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment. Coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 21.000 pachete în valoare de peste 94.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

  În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Negreşti Oaş, un autoturism marca Ford Galaxy, condus de Ioan B., în vârstă de 35 de ani, din judeţul Arad. În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în locaşuri special amenajate, 3.950 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 35.400 lei, pe care bărbatul intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România.Arădeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img