Elevii sălăjeni în febra simulărilor examenelor de BacalaureatAproximativ 4.000 de elevi din clasele a XI- a şi a XII-a din liceele sălăjene sunt prinşi, de luni, 3 martie, în febra simulărilor privind examenul de bacalaureat. Este pentru prima dată când la simulare sunt testați şi elevii claselor a XI-a, aceștia având mai puţin cu o probă faţă de colegii lor din clasele a XII-a.
Simulările au început la ora 9.00 şi s-au desfăşurat în condiţii identice cu cele de la examenul propriu-zis. Singura diferenţă este că, pentru a nu pune elevii pe drumuri, s-a decis ca fiecare liceu să fie, la simulare, centru de examen. Prima probă a fost la limba şi literatura română, marţi, 4 martie, este programată proba de limba şi literatura maternă, rezervată, în Sălaj, doar elevilor de la secţia maghiară, iar miercuri, 5 martie, proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie. Ultima simulare a examenelor de Bacalaureat va avea loc vineri, 7 martie, când elevii vor fi testaţi la proba la alegere a profilului şi a specializării. Această ultimă probă va fi susţinută doar de elevii din clasele a XII-a.

Potrivit Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Sălaj, lucrările candidaţilor vor fi corectate în patru centre de evaluare, acestea fiind organizate, în municipiul Zalău, la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” şi la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou şi la Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei.

Conform IȘJ Sălaj, pe data de 7 martie este programată şi afişarea rezultatelor simulării Evaluării Naţionale, la care au participat, în perioada 17 – 21 februarie, elevii claselor a VIII-a.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts