More  Judeţul Satu Mare colaborează în domeniul sănătăţii cu Austria de Jos

  - Advertisement -

  austria

  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, s-a întâlnit sâmbătă, 22 martie 2014, cu Hugo Rafael de Vlaminck, specialist în domeniul economic la fundaţia din Herzogenburg şi Dürstein şi Barbara Siedler, ministru secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale, în localitatea Dürnstein.

  Sprijin de peste două decenii
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a avut plăcerea să îl întâlnească pe Hugo Rafael de Vlaminck, directorul economic al complexului de mănăstiri din Dürstein, cel care de douăzeci de ani, prin intermediul Caritas Tăşnad, Caritas Satu Mare şi Centrul Medical West Medica Satu Mare, ajută spitalele sătmărene, în special Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare cu paturi, instrumentar necesar, maşini pentru intervenţie etc. În timpul întâlnirii preşedintele Consiliului Judeţean şi-a putut forma o impresie şi o viziune mai clară asupra activităţilor pe care aceştia le desfăşoară în judeţul Satu Mare, în spitalele din Satu Mare şi Tăşnad, dar şi spre binele tuturor locuitorilor din zona Tăşnadului.

  Întâlnire la nivel înalt
  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a cunoscut-o cu această ocazie pe Barbara Siedler, ministrul secretar de stat în Ministerul Problemelor Sociale în localitatea Dürnstein cu care a discutat despre o viitoare colaborare între Austria de Jos şi judeţul Satu Mare, având resorturi asemănătoare, în special în sănătate, pentru ajutorarea caselor de copii şi bătrâni, în învăţământ şi alte domenii. Ministrul a acceptat invitaţia lui Adrian Ştef de a participa la Ziua Judeţului Satu Mare pentru a discuta mai multe amănunte despre modul şi domeniile în care putem colabora şi putem face schimb de experienţă. La întrevedere a fost prezent şi prelatul K.R. Maximilian Sfürnsinn, director al mănăstirii din Herzogenburg. Din delegaţia sătmăreană au făcut parte şi Cristian Moldovan, director Promat Comimpex SRL Tăşnad, ing. Lukacs Alexandru şi Czier Tiberiu, directorul Caritas Catolica Oradea, filiala Tăşnad.

  Mulţumiri pentru sprijinul acordat
  Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare le mulţumeşte şi pe această cale lui Hugo Rafael de Vlaminck pentru mijlocirea acestor relaţii, pentru ajutoarele date şi pentru tot sprijinul de care se bucură judeţul Satu Mare în Herzogenburg şi Dürstein, dr. Szabo Vera, din Tăşnad, care a asigurat buna desfăşurare a întâlnirii şi lui Czier Tiberiu care a făcut posibilă întrevederea. Între Consiliul Judeţean Satu Mare şi Caritas Catolica Oradea, filiala Tăşnad, există o colaborare mai veche. În Tăşnad, Căminul de zi pentru seniori s-a extins în urma donaţiei unui teren de către Consiliul Judeţean Satu Mare şi prin Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare se plătesc salariile a două persoane care îngrijesc seniorii.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts