More


  Liceenii careieni, informaţi despre meseriile pe care şi le doresc

  - Advertisement -

  carei

  În Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi din municipiul Carei a avut loc ieri o întâlnire extrem de importantă şi utilă pentru viitorii absolvenţi de liceu. Aceştia au avut posibilitatea să se întâlnească cu persoane care activează în diverse domenii în municipiul Carei, de la care au putut obţine informaţii despre ce înseamnă o meserie, care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a putea profesa în diverse domenii. Toată această activitate s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Orientarea profesională a viitorilor absolvenţi de liceu”, iniţiat de Direcţia de Cultură Carei, cu scopul de a facilita orientarea profesională a tinerilor.

  Directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu, a deschis evenimentul printr-un scurt discurs în care a prezentat celor prezenţi ideea proiectului, psihologul Onodi Enikö a spus câteva cuvinte despre importanţa alegerii vocaţiei potrivite după absolvirea studiilor, apoi tinerii prezenţi s-au aşezat pe ateliere de meserii şi timp de 20 de minute au putut adresa întrebări invitaţilor. La finalul evenimentului, directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, a precizat etapele de urmat de către absolvenţi după terminarea studiilor, în momentul în care îşi caută un loc de muncă şi importanţa înscrierii acestora în baza de date a agenţiei, care îi sprijină în găsirea unui loc de muncă conform pregătirii.

  Pentru stabilirea invitaţilor şi a atelierelor pe domenii, membrii Direcţiei de Cultură Carei au realizat chestionare, prin care s-au determinat care sunt meseriile pentru care vor opta după terminarea studiilor. La evenimentul de ieri, elevii au putut obţine informaţii importante de la reprezentanţi din municipiul Carei ai meseriilor de medic, asistent medical, poliţist, şofer, mecanic auto, informatician, manager şi ospătar. Întreaga întâlnire a fost filmată de o echipă de la televiziunea Arte din Germania, care realizează un documentar despre plasarea forţei de muncă în judeţul Satu Mare.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img