More


  Sălajul are doar un singur abator autorizat pentru tăierea mieilor de Paști

  - Advertisement -

  Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, pe raza județului Sălaj există doar un singur abator autorizat sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor în perioada Paştelui. Este vorba despre abatorul Cooperativei Agricole „Transilvania Ovicarn” din localitatea Hereclean, momentan nefuncțional dar care se va deschide în preajma sărbătorilor de Paști. Potrivit DSVSA Sălaj, doar în acest abator se asigură controlul oficial sanitar veterinar prin personal cu experienţă instruit în acest scop.

  „Potrivit legislaţiei în vigoare, sacrificarea de animale din specia ovine în perioada Paştelui trebuie să se realizeze exclusiv în abatoare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare”, a declarat Petre Firicel, directorul executiv al DSVSA Sălaj. El a mai afirmat că sacrificarea mieilor este posibilă şi în abatoarele de capacitate mică. Cei care doresc să amenajeze astfel de spaţii pot beneficia de consultanţă de specialitate de la DSVSA Sălaj.

  „Nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare reprezintă contravenţie la normele sanitare veterinare şi poate avea consecinţe asupra sănătăţii publice, prin transmiterea unor boli de la animale la om prin consumul cărnii de miel necontrolate sanitar veterinar”, mai spun oficialii DSVSA Sălaj.

  De precizat faptul că mieii pot fi sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, însă doar în mediul rural şi doar pentru consumul propriu, nicidecum în vederea comercializării.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img