More  Spitalele sălăjene luate „la puricat”

  - Advertisement -

  3

  Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj au demarat o serie de controale în toate spitalele publice din judeţ. Conform ordinului emis de Ministerul Sănătăţii, până în data de 22 martie au fost programate o serie de verificări în spitalele publice. Acţiunile de control vizează, în special, curăţenia din unităţile sanitare. „În această perioadă, inspectorii DSP Sălaj vor efectua controale în trei din cele patru unităţi sanitare din judeţ, respectiv Spitalul Orăşenesc din Şimleu Silvaniei, Spitalul Orăşenesc din Jibou şi Spitalul de Boli Cronice Crasna, iar prima raportare a rezultatelor va fi făcută după 5 aprilie”, a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.

  În ceea priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, acesta urmează să fie verificat de o comisie formată din inspectori din alte judeţe, primele rezultate urmând să fie comunicate tot la începutul lunii aprilie.

  Verificarea spitalelor a fost anunţată încă din luna februarie, când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au spus că acum va fi vorba de controale încrucişate. Mai mult, în perioada 1 aprilie – 31 mai vor avea loc acţiuni de recontrol pentru a verifica condiţiile igienico-sanitare şi modalitatea respectării măsurilor dispuse, iar la sfârşitul fiecărei luni toate direcţiile de sănătate vor transmite Ministerului Sănătăţii rapoarte intermediare ale acţiunilor de control.

  Printre obiectivele acestor controale se numără verificarea respectării normelor privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, verificarea blocului alimentar, precum şi verificarea normelor de supraveghere, de prevenire şi control a infecţiilor nozocomiale.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0