More


  Sute de elevi preveniţi împotriva abuzurilor sexuale

  - Advertisement -

  elevi

  Campania de prevenire a abuzurilor sexuale, lansată la data de 17 ianuarie, este în plină desfăşurare în aceste zile. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc o activitate de prevenire cu elevii de gimnaziu, în cadrul Programului Educaţional Loga Dance School, program aflat la a 24-a ediţie. De această dată tema adusă în discuţie, abuzurile sexuale, a fost una sensibilă, dar bine primită de publicul foarte tânăr al acestui program. Cei 300 de elevi care au umplut şi de această dată sala de dans, veniţi să se distreze, dar şi să să se informeze, au aflat de la reprezentanta Poliţiei, inspectorul Felicia Hrihorişan, despre motivul care a stat la baza iniţierii campaniei, pornită în urma tragicului eveniment al cărui victimă a fost Dragoş Vivien, în vârstă de 10 ani, prezentând, totodată, factorii care au favorizat producerea abuzului respectiv, urmat de uciderea fetiţei.

  În continuarea discuţiilor pornite de la acest caz concret, Andreea Demeter, una dintre iniţiatoarele proiectului “Mijloace de informare şi prevenire a abuzurilor sexuale cu minori”, le-a prezentat copiilor un material din care au aflat o serie de informaţii interesante: cine sunt consideraţi a fi minorii, ce sunt abuzurile sexuale, care sunt minorii expuşi riscurilor de a fi abuzaţi, ce trebuie să facă dacă au suferit un abuz sexual ori cunosc persoane aflate în această situaţie. Au fost prezentate şi spoturile campaniei, copiii fiind invitaţi, totodată, să viziteze pagina oficială de Facebook a campaniei, Stop Pedofiliei în Satu Mare, unde pot afla mai multe informaţii despre acest subiect, dar pot adresa şi întrebări echipei de campanie, formată din iniţiatoarele de proiect, dar şi din reprezentanţi ai unor instituţii publice.

  Copiii au aplaudat, la propriu, această iniţiativă, dovedind receptivitate ridicată faţă de subiectul abordat. În finalul întâlnirii elevii au putut lăsa mesaje scrise organizatorilor întâlnirii şi au avut posibilitatea de a transmite informaţii pe această temă şi părinţilor sau altor copii, prin fluturaşii distribuiţi tuturor participanţilor. Un alt subiect abordat în cadrul serii de către reprezentanta Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, inspectorul Puşa Beatrix Câmpan, a fost legat de consumul de droguri, în speţă de canabis şi riscurile asociate acestui consum.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img