More


  Un elev din Zalău s-a calificat la un concurs internațional de Matematică al Gimnaziilor Maghiare

  - Advertisement -

  Potrivit celor afirmate de inspectorul Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Sălaj, în perioada 28 februarie – 2 martie 2014, 9 elevi din județul Sălaj (7 de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, un elev de la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău și altul de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău) au participat la etapa naţională a Concursului de Matematică al Gimnaziilor Maghiare (CMGM).
  La acest concurs, aflat deja la cea de-a doua ediție, au participat elevi din toate judeţele țării, județe în care există învăţământ în limba maghiară. Gazda concursului a fost Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureş – oraşul celor doi mari matematicieni (Bolyai Janos și Bolyai Farkas ).
  Menționăm că judeţul Sălaj a participat și anul trecut, la prima ediție a concursului, tot cu 9 elevi, obţinând atunci o menţiune la clasa a VII-a, prin elevul Szeles Roland Edvin, de la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău.

  Anul acesta, elevii sălăjeni au avut rezultate mai bune, obținând, după cum urmează:
  • Osvath Tamas – clasa a VIII-a, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, prof. Matyas Rozalia – Menţiune a juriului, cu drept de participare la etapa internaţională, care va avea loc în prima săptămână a lunii mai în Slovacia;
  • Nagy Kitti – clasa a V-a, Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, prof. Turdean Katalin – Premiu special;
  • Vicsi Mark – clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, prof. Faluvegi Melania – Premiu special

  Lotul sălăjean a fost însoțit de doamna profesoară Faluvegi Melania, care este și principalul organizator la nivel județean al Concursului de Matematică al Gimnaziilor Maghiare.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img