More  Elicopter SMURD repartizat Sălajului, la Jibou

  - Advertisement -

  1

  Un elicopter SMURD a fost repartizat regiunii de Nord-Vest printr-o hotărâre de guvern. Executivul a adoptat transmiterea, fără plată, a două elicoptere din administrarea Ministerului Sănătăţii în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie. Unul dintre elicoptere va fi cantonat în judeţul Sălaj, la Jibou, unde își desfășoară activitatea Secţia de Pompieri.

  Reprezentanţii Guvernului spun că „elicopterele vor executa misiuni umanitare SMURD la punctele de operare aeromedicală care se vor înfiinţa la Galaţi și Cluj-Napoca”.

  Adrian Chichişan, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj a declarat că elicopterul rămâne la Jibou şi că de la Cluj Napoca se va face doar coordonarea medicală a activităţii. De altfel, tot printr-o hotărâre de guvern, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a fost desemnat ca operator medical al elicopterului.

  Trebuie reamintit faptul că secretarul de stat Raed Arafat a declarat, în urma unei întâlniri avute cu autorităţile sălăjene în luna februarie, că elicopterul SMURD va fi staţionat într-un spaţiu aparţinând Secţiei de Pompieri Jibou. „Platforma există deja, autorităţile locale mai au de rezolvat problema construirii unui hangar”, a declarat Raed Arafat, precizând că deşi elicopterul va fi staţionat în Sălaj, responsabilitatea operării pe linie medicală revine în continuare Clujului, prin Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj Napoca. El a explicat şi de ce a fost ales Sălajul pentru staţionarea elicopterului, poziţia geografică centrală în regiune fiind principalul argument.

  Elicopterul campat la Jibou este un EC 135 T2+, fabricat în anul 2013, cu o valoare de inventar de aproape 29 de milioane de lei.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts