More


  Primele premii obținute de elevii sălăjeni la olimpiadele școlare

  - Advertisement -

  Potrivit informațiilor furnizate de Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectorului Școlar Județean Sălaj, în perioada 3-7 aprilie 2014, la Bistrița, s-a defășurat cea de-a doua ediție a Olimpiadei Naționale „Lectura ca abilitate de viață”, unde județul Sălaj a participat cu 4 elevi (doi elevi de gimnaziu și doi elevi de liceu). Lotul a fost însoțit de profesoara Tuduce Ioana, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și s-a întors acasă cu un premiu special, obținut de eleva Petre Cristiana (clasa a X-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău, profesor Dan Clara).

  De asemenea, în intervalul 6 – 8 aprilie 2014, la Pitești, a avut loc Olimpiada națională de limba latină. Lotul sălăjean a fost alcătuit din 6 elevi (clasele VIII – XI) și a fost însoțit de profesoara Stroescu Mariana, de la Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” din Cehu Silvaniei). Din Comisia Centrală de Evaluare a făcut parte doamna profesoară Chirică Ruxanda, de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei. La limba latină, s-au obținut următoarele rezultate: mențiune: Brișan Oana Adnana, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei (prof. Stroescu Mariana) și premiu special: Riza Andrada, clasa a IX-a, Colegiul Național „Silvania” Zalău (prof. Pop Ioan).

  Marți, 8 aprilie, un număr de 8 elevi (din clasele V-VIII, secția română si minorităti) au plecat spre Călimănești, unde se va desfășura OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBĂ, COMUNICARE ȘI LITERATURĂ ROMÂNĂ (gimnazii). Lotul este însoțit de profesoara Purdea Andreea, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău. De asemenea, la Sibiu se desfășoară OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE MATEMATICĂ, unde lotul sălăjean este însoțit de profesoara Simona Lucaciu (Colegiul Național „Silvania” Zalău).

  Azi, 9 aprilie, un număr de 6 elevi sălăjeni (clasele IX – XII) vor pleca la Timișoara, pentru a participa la OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBĂ, COMUNICARE ȘI LITERATURĂ ROMÂNĂ (licee). Lotul va fi însoțit de profesoara Clara Dan, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și de prof. Marcel Lucaciu-inspector școlar de specialitate-limba română, care va face parte din Comisia Centrală de evaluare.

  Tot la Timișoara vor avea loc, la finalul acestei săptămâni, OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA MAGHIARĂ și OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ȘTIINȚE SOCIO-UMANE.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img