More


  Victor Ponta nu se retrage

  - Advertisement -

  Întreaga suflare pesedistă şi opinia publică din România a fost surprinsă de postarea pe Facebook a premierului Victor Ponta care anunţa că ar vrea ca, după alegerile prezidenţiale, să lase locul celor tineri şi mai puţin marcaţi de “regimul oribil” al ultimilor ani.

  Postarea a fost prilejuită de aniversarea a 13 ani de la momentul în care fostul premier Adrian Năstase l-a numit pe Victor Ponta şef al Corpului de Control al Guvernului De altfel, preşedintele PSD a ilustrat textul de pe Facebook cu o fotografie în care apare alături de Năstase.

  În mesajul transmis, premierul s-a plâns că anul 2014 este cel mai greu din cariera sa politică, “plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, trădări şi dezamăgiri”, dar a ţinut să precizeze că şi miza este enormă. În sensul că trebuie să se pună capăt tranziţiei spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune. Ulterior, el a refuzat să le răspundă ziariştilor care i-au cerut lămuriri despre mesajul său.

  S-a constatat ulterior că nici liderii PSD, marea lor majoritate, nu au izbutit să înţeleagă motivul acestei postări pe Facebook, care lasă loc interpretărilor ambigue. Speram ca Victor Ponta să-şi explice mesajul sâmbătă, la Braşov, unde s-a desfăşurat o întâlnire a conducerii PSD cu şefii de organizaţii judeţene. Liderul lor nu a fost prezent, iar preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, s-a străduit să explice că Victor Ponta doreşte de fapt să se retragă din vâltoarea vieţii politice, dar Cotroceni, în funcţia de preşedinte al României. O explicaţie nu suficient de convingătoare, întrucât echidistanţa şi neimplicarea în disputele politice pe care i-o impune Constituţia preşedintelui ţării înseamnă în egală măsură asumarea unor responsabilităţi de importanţă capitală.

  Editorialiştii care cântă în struna lui Băsescu şi a Opoziţiei n-au întârziat în a susţine că declaraţia lui Victor Ponta este rodul unei gândiri strategice care pregăteşte opinia publică pentru idea candidaturii sale la prezidenţiale. Iar victoria PSD la alegerile europarlamentare cu un scor de peste 40% va fi hotărâtoare pentru această decizie. S-a spus, de asemenea, că atunci când vorbeşte despre retragerea sa din politică după prezidenţiale, Ponta transmite că succesiunea în PSD este deschisă, încurajând generaţia tânără să intre în luptă. În sfârşit, aceiaşi editorialişti afirmă că deşi nu ne-a anunţat încă, Victor Ponta ne spune prin postarea sa pe Facebook că va candida la preşedinţie.

  Toate sondajele de opinie din această perioadă justifică un asemenea demers. El este susţinut ferm de membrii şi simpatizanţii PSD care consideră că cel mai mare şi mai important partid din România este îndreptăţit să aibă un candidat propriu. Unul care să acceadă în cea mai importantă funcţie din stat.

  Voicu D. Rusu

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img