More

  Absolvenţii claselor a XII-a şi-au luat adio de la liceu

  steinhardt

  Festivităţile de ultim sunat pentru elevii claselor a XII-a au continuat ieri la Satu Mare, mii de absolvenţi luându-şi adio de la anii de liceu. Astfel de manifestări s-au desfăşurat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, precum şi la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, aici fiind prezent şi episcopul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul.

  Elevii de la Steinhardt, premiaţi de PS Iustin Sigheteanul
  Festivitatea de închidere de an şcolar pentru cei 42 de absolvenţi ai clasei a XII-a de la Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” s-a desfăşurat la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”. La eveniment au asistat PS Iustin Sigheteanul, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, directorul instituţiei de învăţământ, preotul Gabriel Groza, alături de cadrele didactice, preoţi şi părinţii elevilor absolvenţi.

  Festivitatea a debutat cu un Te Deum oficiat de preoţii şcolii, urmat de decernarea diplomelor şi a premiilor pentru cei mai buni elevi de către diriginţii Ciprian Pusta şi Florin Groza, şeful de promoţie fiind desemnat Codruţ Nemethi. După ce absolvenţii de clasa a XII-a au predat în mod simbolic cheia colegilor din clasa a XI-a, a urmat înmânarea premiilor pentru elevii care au obţinut rezultate merituoase la olimpiadele şi concursurile şcolare, în special a elevei Bianca Coţ, care s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Istorie.

  La finalul manifestării, viceprimarul Radu Roca a transmis salutul primarului Dorel Coica şi al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, prin care îi felicită pe absolvenţii liceului, ajunşi la cea de-a opta generaţie. Tot cu această ocazie, PS Iustin Sigheteanul a adresat cuvinte de laudă absolvenţilor şcolii, urându-le mult succes la examenul de Bacalureat şi că pe mulţi dintre ei îi aşteaptă la Baia Mare. Festivitatea s-a încheiat cu o fotografie de grup după care părinţii, rudele şi prietenii i-au felicitat pe absolvenţi.

  În jur de 200 de absolvenţi la CN “Mihai Eminescu”
  Zi de sărbătoare ieri şi la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” cu ocazia festivităţii de absolvire a celor 198 de elevi ai claselor a XII-a, iar curtea s-a umplut de părinţii acestora. Şeful de promoţie, Alexandru Ioan Pop, din clasa a XII-a B, a mulţumit cadrelor didactice pentru îndrumarea lor pe parcursul celor patru ani de şcoală, dar şi părinţilor şi colegilor. A urmat apoi premierea elevilor merituoşi de directorul Ioan Pop şi de către directorul adjunct Nicoleta Cherecheş. La final, a avut loc tradiţionala înmânare a cheilor către colegii lor mai mici şi eliberarea baloanelor de către elevii absolvenţi.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE