More


  Băsescu va ajunge la închisoare

  =

  victorponta

  Premierul Victor Ponta a declarat că e de părere că președintele Traian Băsescu va ajunge la închisoare după ce își va încheia mandatul la Cotroceni, la sfârșitul acestui an.

  Întrebat la România TV dacă crede că Băsescu se va duce la puşcărie, Ponta a răspuns: “Eu cred că se duce. Dincolo de discursul politic, eu ştiu, legal şi ştie toată lumea, că Băsescu este cercetat în dosarul Nana, care este suspendat până la expirarea mandatului de preşedinte şi a imunităţii”. Ponta a susţinut că Băsescu este cel care a patronat corupţia din ultimii zece ani, spunând că are certitudinea că aceasta a fost patronul corupţiei şi că decontul va fi făcut în decembrie, când nu va mai avea imunitate. Liderul PSD a declarat, zâmbind, că în Palatul Cotroceni se va intra “ori cu psihiatrul, ori cu mascaţii” în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va refuza să părăsească clădirea la finalul mandatului.

  Întrebat cum va proceda dacă preşedintele Traian Băsescu va refuza să plece de la Palatul Cotroceni, la sfârşitul mandatului, invocând probleme de securitate la graniţa ţării, Ponta a răspuns că mandatul Parlamentului este cel care este prelungit cu trei luni şi că nu este cazul de aşa ceva în privinţa preşedintelui. Întrebat ce se va întâmpla totuşi dacă Băsescu refuză să plece din palat, Ponta a răspuns, zâmbind: “Avem forţe de ordine, dar, ca să fiu sincer, cred că trebuie să intrăm cu doctorii, nu cu mascaţii. Ori cu psihiatrul, ori cu mascaţii. La cum se exprimă în ultima perioadă Băsescu, luăm în calcul orice variantă, suntem pregătiţi”.

  Primul ministru a mai spus şi că potrivit constatărilor Corpului de Control al Guvernului, fostul ministru Elena Udrea a semnat pentru acordarea de fonduri de mediu chiar pentru comuna Nana, unde a fost cumpărat terenul. “În continuare apar alte lucruri. Întâmplător, poate astăzi aţi văzut, chiar a fost o întâmplare, am sesizat Parchetul pentru că acum am terminat cercetările la Corpul de Control, pe utilizarea Fondurilor de mediu cu parcurile în zona rurală. Cel mai drăguţ lucru este faptul că între acele comune, vezi întâmplare – întâmplătoare era şi comuna Nana. De la doamna Udrea cu semnătura ei, atunci când a fost ministru interimar al Mediului, după ce ne-au dat afară (n.r. de la guvernare)”, a mai spus Victor Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img