More


  Biserici pline de Sfinţii Constantin şi Elena

  - Advertisement -

  biserica02

  De sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena bisericile din judeţul Satu Mare au fost pline de credincioşi, mai ales cele care poartă acest hram. Astfel, Sfânta Liturghie de la biserica de la Cap Pod Golescu, care chiar are hramul acestei sărbători, a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan. Cu ocazia acestei frumoase sărbători, alături de cele câteva sute de credincioşi în biserică s-au rugat şi prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, precum şi candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, susţinut de PNL, pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul Uninominal nr.2, Ovidiu Silaghi.

  În predica sa, protopopul Ioan Socolan a vorbit în termeni elogioşi despre viaţa şi activitatea Împăratului Constantin cel Mare, primul împărat roman care a dat libertate creştinilor, şi a mamei sale Elena.

  00019.MTS.Still003-OK

  O altă biserică ce ieri şi-a sărbătorit hramul a fost cea din localitatea Marna. La Sfânta Liturghie oficiată aici de preotul paroh Călin Pop, au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, directorul de Cancelarie a Prefecturii, Raul Băbţan, consilierii judeţeni Ioan Viman şi Rodica Maxi, viceprimarul comunei Sanislău, Răzvan Roşca, precum şi fostul consilier judeţean Vasile Paşca. Preotul paroh a elogiat viaţa şi activitatea Împăratului Constantin cel Mare, care a ascultat de cuvintele lui Dumnezeu şi care, sub semnul crucii, a reuşit o victorie importantă împotriva rivalului său Maxenţiu. Împăratul Constantin cel Mare a rămas în istorie prin Edictul de la Milan din anul 313 când a dat creştinilor libertate de exprimare. De asemenea, mama sa Elena a găsit lemnul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Iisus Hristos şi a construit o frumoasă biserică pe locul în care acesta a fost găsit.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img