More

  Bosnia şi Serbia se confruntă cu cele mai GRAVE ploi din ultimii 120 de ani

  1

  Cel puţin 30 de persoane au murit în ultimele trei zile, în urma celor mai grave intemperii care au avut loc în Bosnia şi Serbia în ultimul secol, a anunţat o sursă oficială, citată de AFP.

  “Peste 20 de morţi au fost deja transportaţi la morga din Doboj”, a declarat sâmbătă Obren Petrovic, primarul acestui oraş din nordul Bosniei, pentru postul public de televiziune FTV.

  Un bilanţ precedent anunţa cel puţin 11 persoane decedate în Bosnia şi Serbia, dintre care şase la Doboj.

  “La Doboj (nord), au fost descoperite şase cadavre în zona în care apele s-au restras”, a declarat Milorad Dodik, preşedintele Republicii Srpska, entitatea sârbilor din Bosnia, unde se află Doboj.

  O altă victimă a fost descoperită la Samac (nord).

  Bosnia, la fel ca Serbia, nu s-a confruntat cu ploi atât de abundente de 120 de ani.

  Zeci de mii de persoane au rămas blocate în casele lor, în timp ce unele localităţi au fost evacuate în întregime în urma alunecărilor de teren.

  De joi, peste 15.000 de persoane au fost evacuate din circa zece oraşe sinistrate din Serbia.

  În această ţară, această “catastrofă naturală oribilă”, potrivit declaraţiilor premierului Aleksandar Vucici, a provocat moartea a trei persoane până joi. Dar noi victime au fost semnalate sâmbătă de echipele de salvare.

  Autorităţile au decis să nu dezvăluie numărul morţilor înainte de sfârşitul operaţiunilor, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Predrag Marici.

  “Am descoperit un anumit număr de cadavre la Obrenovaţ (în apropiere de Belgrad). Oamenilor le este teamă de ce s-ar putea descoperi după retragerea apelor”, a declarat premierul sârb în cadrul unei conferinţe de presă.

  Situaţia rămâne foarte dificilă în regiunea Bijeljina, în nord-estul Bosniei, unde autorităţile au început sâmbătă evacuarea populaţiei din patru sate, şi la Obrenovaţ, în Serbia, unde toţi locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, vor fi evacuaţi, a declarat Marici.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE