More

    BPN al PNL a decis dizolvarea Biroului Judeţean Satu Mare

    3

    Biroul Permanent Naţional al PNL a decis în şedinţa de luni dizolvarea Biroului Judeţean Satu Mare, după ce membrii acestuia acceptaserp reintrarea în partid a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au declarat pentru ZIUAnews surse liberale.

    Potrivit aceloraşi surse, în cadrul şedinţei s-a discutat ca Tăriceanu să fie dat afară din sală, ceea ce în final s-a şi întâmplat.

    De asemenea, fost votată neangajarea nici unei înţelegeri cu PSD.

    Reamintim că filiala PNL Satu Mare a aprobat joia trecută reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu, în partid, la invitația președintelui filialei municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ștef, fără aprobarea președintelui interimar al organizației județene, Virgil Enătescu.

    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat ulterior că Tăriceanu nu este reînscris legal în partid, „pentru că o prevedere extrem de explicită a statutului spune că un cetățean se poate înscrie în PNL (…) la organizația din localitatea pe raza căreia domiciliază sau în care are serviciul”, iar preşedintele Senatului nu domiciliază în Satu Mare.

    Tăriceanu a plecat din PNL a doua zi după anunţul privind ruperea USL

    Reamintim că liberalii au decis, în şedinţa din 25 februarie, ruperea USL şi ieşirea de la guvernare, în urma neînţelegerilor cu social-democraţii privind structura Executivului şi a tensiunilor generate de crearea unei noi alianţe, între PSD, PC şi UNPR. A doua zi după anunţarea acestei decizii, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL. El a spus că doreşte continuarea proiectului USL şi a anunţat că va înfiinţa o nouă formaţiune, care se va numi Partidul Reformator Liberal, însă a renunţat ulterior la acest proiect, care a găsit prea puţini adepţi.

    Crin Antonescu a demisionat ulterior de la şefia Senatului, iar locul său a fost luat chiar de Călin Popescu Tăriceanu, care a beneficiat în acest sens de susţinerea celor patru partide din Coaliţia de guvernare – PSD, PC, UNPR şi UDMR.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE