More


  Cele mai ciudate 10 superstiţii!

  - Advertisement -

  6

  Superstiţiile sunt peste tot în lume şi unele chiar sunt haioase, dar altele te pot înfricoşa un pic. Ele au apărut din cauza/datorită neputinţei oamenilor de a-şi explica unele eşecuri, dar şi în urma unor coincidenţe ciudate.

  Iată un TOP 10 cu cele mai ciudate superstiţii:

  10) Numărul 13

  Superstiţia cu numărul 13 e… de când lumea! Din cauza ei, în Florenţa, Italia, casa dintre numărul 12 şi 14 poartă numărul de 12 şi jumătate şi tot italienii evită numărul 13 când joacă la Loto, mai mult de 80% din clădirile zgârie nori nu au etajul 13, la spânzurători există 13 noduri şi 13 trepte pe care le urcă nefericiţii condamnaţi la moarte, multe din aeroporturi nu au poarta 13 şi dacă numele tău are 13 litere, se spune că ai norocul Diavolului. Mulţi spun că Apollo 13 a avut acea soartă tocmai din cauza numărului pe care îl purta misiunea. Avioanele nu au rândul 13 la scaune. Apollo 13 a fost a treia misiune umană a NAŞA dezvoltată cu intenţia de a coborî pe Lună. Pe parcursul misiunii însă, probleme tehnice au forţat echipajul să renunţe la aselenizare.

  9) Ziua de marţi, dar şi alte zile ale săptămânii

  Se zice că aşa cum începi săptămână, aşa vor fi cam toate zilele. Dacă primeşti bani chiar de luni, vei primi toată săptămâna. Dacă vei cheltui bani de luni, toată săptămâna va fi la fel. Se zice că marţea aduce ghinion, că are 3 ceasuri rele! Şi dacă acea zi de marţi mai pică şi pe 13, atunci să te ţii!!! Nu-ţi tăia unghiile vinerea sau duminica. Cică aduce ghinion! Nu începe niciodată o călătorie vinerea, altfel vei avea parte de ghinion. Nu începe să îţi faci o haină vinerea, decât dacă eşti sigur că o şi termini în acea zi. Şi încă ceva: Poartă haine noi… de Paşte, ca să ai noroc tot anul!

  8) Nu duce gunoiul lunea şi nici seara, pe întuneric!

  Pe vremea lui Iisus, zilele nu aveau nume, ci se numărau (întâia, a doua, a treia etc). Într-o singură zi nu se lucra, în ziua Domnului, dar unii au adăugat şi alte restricţii, din cauze lenei: să nu faci anumite lucruri lunea sau pe înserat. Cum ar fi… să duci gunoiul.

  7) Superstiţii legate de nunţi

  – Aduce ghinion, dacă nunta este în ziua de naştere a mirelui sau a miresei;

  – Plânsul la nunta aduce noroc;

  – În ziua nunţii, mirele şi mireasa trebuie să iasă din casă numai cu piciorul drept;

  – Este obligatoriu ca mireasa să poarte voal, pentru ca aceasta să fie protejată toată viaţa de spiritele rele.

  6) Prima zi de toamnă

  Se spune că… dacă prinzi o frunză care cade dintr-un copac, în prima zi de toamna, nu-ţi va mai fi frig toată iarna!

  5) Umbrela

  Umbrelele au fost utilizate de oameni, din cele mai vechi timpuri, pentru a se proteja de soare şi nu de ploaie. Tocmai de aceea, se spune că nu este bine să deschizi umbrela în casă, într-un loc întunecat. Mai mult, e de rău… dacă dăruieşti cuiva o umbrelă. Şi, de asemenea, se mai spune că nu e bine dacă îţi cade umbrela din mână pe podea.

  4) Să nu te uiţi noaptea în oglindă

  Această superstiţie se trage dintr-o legendă slavă care susţine că oglinda este poarta celor două lumi, cea în care trăim noi şi lumea de dincolo. Noaptea această poartă se deschide şi dacă priveşti oglinda este posibil să vezi ceea ce se petrece acolo, fapt pentru care consecinţele vor fi pe măsură.

  3) Semn că vei muri

  Dacă îţi intră în casă o pasăre de afară, este semn că va muri în curând cineva din acea locuinţă!

  2) Cimitir

  Nu respira profund când mergi printr-un cimitir, ca să nu inspiri spiritul cuiva care a murit recent!

  1) Pisica neagră

  Ultima şi cea mai celebră superstiţie e legată de pisica neagră! Dar ea nu aduce mereu ghinion, aşa cum credeam până acum. Dacă pisica neagră merge în aceeaşi direcţie cu tinei… îţi va purta noroc, însă dacă îţi va tăia calea, vei avea ghinion. Nu e bine să ţii o pisică aproape de un nou-născut, deoarece îi va “fura” respiraţia micuţului. O pisică la bordul unei nave va aduce noroc. Dacă visezi pisici, nu vei avea o zi tocmai bună, iar dacă visezi pisici care te atacă, îţi vei face duşmani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare