More

  Consilierii negreşteni au pus bazele contorizării individuale la apă

  negresti

  Consilierii negreşteni au aprobat, în cadrul şedinţei de ieri, proiectul de hotărâre cu privire la punerea la dispoziţia proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată” a terenului aferent pentru componenta “Zonarea, contorizarea şi monitorizarea presiunii”. Cu alte cuvinte, pe şase străzi din oraşul Negreşti Oaş vor fi construite în cadrul acestui proiect puncte de racordare şi contorizare pentru cetăţeni. Tot în cadrul şedinţei de ieri a fost aprobat şi proiectul de hotărâre care prevede concesionarea unui teren pe care urmează construirea unei micro-hidrocentrale pe râul Tur.

  Micro-hidrocentrală la Negreşti
  Preşedintele de şedinţă a fost viceprimarul oraşului Negreşti Oaş, Ioan Cicio, fiind de dezbătut şapte puncte pe ordinea de zi din care cinci proiecte de hotărâre şi două raportări. Unul dintre cele mai importante puncte a fost proiectul de hotărâre privind construirea unor puncte de zonare, contorizare şi monitorizare a apei pe şase străzi din oraşul Negreşti Oaş. Consilierii locali au aprobat astfel punerea la dispoziţie a terenului aferent pentru construirea acestor puncte pe străzile 1 Iunie, Podului, Vrăticel, Unirii II, Turului şi Mesteacănului. Au fost puse astfel bazele contorizării individuale la apă în oraşul Negreşti Oaş.

  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii au aprobat, după discuţii îndelungi, proiectul de hotărâre cu privire la concesionarea unei suprafeţe de teren în vederea construirii de către o societate comercială a unei micro-hidrocentrale pe râul Tur. Este vorba în total de 620 de metri pătraţi în extravilanul oraşului. După mai multe discuţii purtate între consilieri, aceştia au căzut de acord ca acest teren să fie concesionat cu 3 lei/mp/lună.

  Anul marilor investiţii
  Un alt proiect intens discutat a fost cel privind aprobarea contului referitor la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2013. Consilierul PNL Mihai Miclăuş şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că anul trecut investiţiile în infrastructura oraşului au fost foarte mici. Viceprimarul Ioan Cicio a explicat faptul că anul trecut nu au putut fi făcute astfel de investiţii deoarece anumite proiecte nu au permis acest lucru. În acest an, însă, odată cu demararea lucrărilor la masterplanul apă-canal, vor fi făcute investiţii substanţiale la reabilitarea reţelei stradale din oraş. Potrivit raportului prezentat, cu toate că anul 2013 s-a încheiat cu o datorie de circa 6 milioane de lei pentru lucrările de la Luna Şes, acestea au fost achitate integral în prima parte a acestui an.

  De asemenea, consilierii au mai fost de acord cu încadrarea în zona B a porţiunii dintre strada Victoriei până la strada Moţilor, şi în zona C a porţiunii dintre strada Moţilor până la capătul străzii Ion Creangă.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE