More


  Cum se încearcă distrugerea PNL Satu Mare

  - Advertisement -

  nicoara

  Romeo Nicoară este tipul politicianului român oportunist care a progresat lent dar sigur, fără să se remarce într-un fel sau altul. Norocul i-a surâs în momentul în care l-a cunoscut pe fostul președinte PNL Satu Mare, Liviu Dragoș, care repede și l-a făcut discipol, apreciind la el fidelitatea oarbă și răbdarea de a-i asculta nesfârșitele perorații. Nicoară a făcut o facultate de politologie pe la Cluj, iar colegii lui își amintesc că era un student submediocru, care de abia și-a luat licența. Dar asta a contat prea puțin pentru că Liviu Dragoș s-a ocupat de cariera lui, ducându-l în vremea deputăției sale la București, infiltrându-l apoi în organizația națională de tineret a PNL.

  Mai întâi la PNL Teleorman
  Prin tot felul de manevre, Romeo Nicoară ajunge candidat la Senat din partea PNL, în județul Teleorman și obține un scor foarte bun, în ciuda faptului că nu cunoștea pe nimeni pe acolo. Însă această victorie l-a costat o groază de bani, pe care se pare că nu a apucat (încă) să-i recupereze. Dar succesul fulminant din Colegiul teleormănean nu i-a fost de bun augur, pentru că în 2012, însuși președintele PNL Crin Antonescu a pus ochii pe acest Colegiu, și ca să fie sigur că va câștiga, l-a azvârlit pe Nicoară ca pe o măsea stricată, fără ca măcar să îi dea în compensație vreun alt colegiu. În disperare de cauză, Romeo Nicoară s-a reorientat foarte rapid înspre partidul lui Dan Diaconescu și a candidat din partea PPDD la alegerile parlamentare din 2012, într-un Colegiu din sectorul cinci al capitalei.

  Apoi PPDD sector 5 București
  Steaua lui norocoasă nu l-a abandonat nici de data aceasta, și chiar ajunge deputat, după care se reîntoarce cuminte în PNL, pe fondul marilor migrații dinspre partidul lui Diaconescu spre sferele puterii. Părea că steaua lui politică se va stinge undeva departe de butoiul cu miere al puterii poate chiar la Satu Mare, pentru că Antonescu nu-l avea la inimă, percepându-l ca pe un om din anturajul lui Călin Popescu Tăriceanu. Ciudat este însă cum a ajuns Dan Diaconescu să candideze tocmai la Satu Mare, el neavând nicio legătură cu această zonă din țară. Până de curând ni s-au părut misterioase declarațiile lui Diaconescu din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale pentru Colegiul 2 Satu Mare. El susținea, enigmatic, că la Satu Mare va urma o surpriză de proporții.

  Nu Elodia, ci Romeo Nicoară
  De abia acum ne-am dat seama despre ce era vorba. Desigur, nu a fost găsită Elodia, ci un alt cadavru, politic de această dată, fostul său acolit, deputatul pepededist Romeo Nicoară, care a fost numit de Crin Antonescu cu limbă de moarte (politică) președinte interimar al PNL Satu Mare, spre stupoarea tuturor cel care știau despre cine este vorba. În sinistra viziune a lui Crin Antonescu, un transfug pepededist a valorat mai mult decât un deputat care a salvat un mandat într-un colegiu care altfel ar fi ajuns în mâinile UDMR.

  După ce o viață întreagă a purtat geanta lui Liviu Dragoș, evidențiindu-se doar prin penibile exerciții de umilință în fața acestuia, Romeo Nicoară vrea să repună pe picioare filiala sătmăreană liberală, spre revolta aleșilor liberali din teritoriu pe care acest Agamiță Dandanache i-a neantizat printr-o singură frază, idioată și aceea, declarând că va reconstrui PNL Satu Mare de la zero.

  Rupt de realitățile sătmărene de mai bine de un deceniu, Romeo Nicoară nu este altceva decât mesagerul disoluției absolute provocate de suficiența și nepriceperea lui Crin Antonescu. Parașutarea lui Nicoară la Satu Mare va avea doar un singur efect scurt și clar: va cataliza distrugerea unui partid care a avut o evoluţie în ultimii ani la Satu Mare. Cine a avut interesul să distrugă PNL, poate că știe doar Crin Antonescu iar gafele pe care Romeo Nicoară inevitabil le va face la Satu Mare vor decredibiliza total PNL Satu Mare.
  sursa: ancheteonline.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img