Detaliul care dă de gol persoanele „uşuratice”

5

Un studiu recent sugerează că putem afla dacă o persoană este predispusă să aibă mai mulţi parteneri intimi, prin simpla observare a reacţiei neurologice la imagini pornografice.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles, arată că activitatea cerebrală a unei persoane după ce vede imagini erotice poate demonstra câţi parteneri sexuali a avut.

Potrivit lui Nicole Prause, esenţială este reacţia unei persoane atunci când vede imagini mai „cuminţi”, cu mai puţină încărcătură erotică.

„Dacă vei răspunde puternic la imagini discrete cu sex, atunci şi în viaţa reală te exciţi foarte repede. În cazul unor imagini intense, explicite, oricine se va excita. Diferenţa o fac imaginile care doar sugerează sexul, cele foarte slabe”, precizează Prause.

Echipa coordonată de Prause a ales 40 de bărbaţi şi 22 de femei, cu vârste între 18 şi 40 de ani. Fiecare a precizat câţi parteneri sexuali a avut în ultimele 12 luni, apoi au urmărit 225 de imagini diferite, unele din ele cu conotaţie sexuală, altele neutre.

Activitatea lor cerebrală a fost monitorizată la electroencefalogram, pentru a se observa reacţia emoţională la aceste imagini.

Persoanele care precizaseră că au avut mai mulţi parteneri de sex au fost cele care au arătat un răspuns puternic la imaginile erotice, chiar şi la cele mai slabe.

Cercetătorii cred că acest interes pentru sex şi tendinţa de a se excita rapid sunt factorii care îi fac pe unii oameni să caute mai mulţi parteneri. Astfel, nu partenerul este esenţial, ci actul în sine, persoana căutând să obţină satisfacţie sexuală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Poeţii – Luminile cetăţii sufleteşti

Poeţii şi scriitorii Cetăţii Sătmarului nu sunt mulţi, dar au acel dar de la bunul Dumnezeu de a picura din tiparele sufletului: poezii, romane,...

Şedinţă cu scântei la Consiliul Local Păuleşti

Ultima şedinţă a Consiliului Local Păuleşti, care a avut loc miercuri după-amiază la sediul Primăriei, a fost una presărată cu scandal. Primarul comunei, liberalul...

Tâlhar reţinut de poliţiştii sătmăreni

Un tânăr, de 27 de ani, din localitatea Boghiș, a fost depistat la scurt timp și reținut de polițiști, fiind bănuit de săvârșirea unei...

Zilele Europene ale Patrimoniului

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat joi, 17 octombrie 2019, de la ora 13,00, la deschiderea oficială a Zilelor Europene ale Patrimoniului,...

Aparatură medicală ultramodernă, donată de Vasile Lucuţ pentru Spitalul Judeţean

Importantă donație privată, oferită de omul de afaceri Vasile Lucuț - un aparat Echo Dopler, a fost montată în cadrul secţiei de Neurologie a...