More


  Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei la Satu Mare

  =

  olimp

  Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei se desfăşoară în aceste zile la Satu Mare, deschiderea festivă a evenimentului având loc ieri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor. La eveniment au fost prezenţi inspectorul general din cadrul Ministerului Educaţiei, Liliana Muşat, reprezentantul Prefecturii, Ramona Antonescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarii Radu Roca şi Marcela Papici, inspectorul şcolar general Mariana Roman, inspectorii şcolari generali adjuncţi, Claudiu Mondici şi Szasz Piroska, precum şi cadrele didactice şi elevii concurenţi.

  La începutul festivităţii, inspectorul de specialitate, Claudia Cziproc, a prezentat oaspeţii şi autorităţile prezente şi a declarat deschisă Etapa Naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei de la Satu Mare. Rând pe rând, cei care au mai luat cuvântul au evidenţiat onoarea municipiului şi judeţului Satu Mare de a organiza cea de a treia fază naţională a olimpiadelor şcolare din acest an, după cele de Tehnologie şi de Religie, şi au urat succes tuturor concurenţilor.

  Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Satu Mare, asigură condiţiile optime organizării acestui eveniment, pentru un număr de 214 elevi de liceu din toată ţara, calificaţi pe primele locuri la etapa judeţeană, la secţiunile Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC) şi Aplicaţii în C#. Tema acestei ediții este “Riscuri și beneficii”.

  Lotul judeţului Satu Mare pentru Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor este format din Alice Nemeş-Caramaliu (clasa a IX-a, CN “Mihai Eminescu”), Andrada Oana Spanci (clasa a X-a, Liceul Teoretic Carei), Gabriel Berecz (clasa a XI-a) şi Andra Balint (clasa a XII-a), ambii de la CN “Mihai Eminescu. Pentru Aplicaţii în C# lotul sătmărean este format din Filip Coţan, David Pop (ambii CN “Mihai Eminescu”) şi Vasilică Axinte (Liceul Teoretic Carei).

  Probele de concurs sunt programate pe data de 16 mai, între orele 8:30-16:00 şi vor avea loc la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” unde au fost amenajate şapte săli cu 175 calculatoare pentru secţiunea TIC, respectiv, la Colegiul Naţional “Kolcsey Ferenc”, trei săli cu 45 calculatoare pentru secţiunea C#. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, este programată sâmbătă, 17 mai, iar festivitatea de premiere, duminică, 18 mai de la ora 9:00, la Filarmonica „Dinu Lipatti” Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img