More


  Investiţii de 24 milioane lei anul trecut la Carei

  - Advertisement -

  consiliul-carei

  În şedinţa ordinară de ieri, consilierii locali careieni au aprobat execuţia bugetară pe 2013, rezultând că, anul trecut, în municipiul Carei au fost realizate investiţii în valoare totală de 24 milioane lei. Pe ordinea de zi au fost incluse 24 de proiecte de hotărâre, plus punctul Diverse. La propunerea consilierului Adrian Bucureştean, proiectele de hotărâre privind amplasarea busturilor lui I.C. Brătianu şi al Majestăţii Sale Regele Ferdinand au fost scoase de pe ordinea de zi, urmând să fie dezbătute în următoarea şedinţă a Consiliului Local.

  Discuţii pe bugetul de anul trecut
  Primul de pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor de venituri şi cheltuieli la data de 31 decembrie 2013 a stârnit cele mai aprigi dispute. Consilierul local Ilie Ciută a criticat bugetul de anul trecut, pe motiv că ar fi unul de consum. În replică, city managerul Beko Tamas a declarat că, până când 32 de lei din fiecare 100 cheltuiţi au mers pe investiţii, bugetul pe anul trecut nu poate fi considerat unul de consum, ci unul de dezvoltare. City managerul Beko Tamas a mai arătat că anul trecut veniturile totale ale bugetului local au crescut faţă de 2012 cu 15%, iar veniturile proprii cu 6%. Investiţiile realizate, în valoare de 24 milioane lei, au fost finanţate din bugetul local, bugetul de stat, fonduri europene atrase şi credite bancare.

  Cinci careieni, scutiţi de dările locale
  Tot în şedinţa de ieri, consilierii locali careieni au aprobat realizarea de parcări în cartierele Mihai Viteazul I şi II, alocarea sumei de 27.000 lei pentru achitarea unui film documentar despre Castelul Karolyi, au stabilit criteriile cadru pentru soluţionarea cererilor de locuinţe sociale şi utilizarea sumei de 129.000 lei din fondul de rezervă bugetară pe anul 2014. Consilierii au mai aprobat înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată, cu unic asociat Consiliu Local Carei, pe care va funcţiona o cafenea şi o librărie în noul sediu al Primăriei. De asemenea, cinci careieni au fost scutiţi de la plata impozitelor şi taxelor locale.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare