More


  Locuri de muncă pentru 470 de sătmăreni

  - Advertisement -

  lansare

  Un număr de 470 de persoane din mediul rural vor avea un loc de muncă în urma proiectului “Schimbare socială şi antreprenoriat de la subzistenţă la sustenabilitate în mediul rural sătmărean”, lansat ieri de Societatea Naţională de Cruce Roşie Filiala Satu Mare, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare. La eveniment au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, Ramona Antonescu din partea Prefecturii Satu Mare, directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Dorina Dragoş Guran, vicepreşedintele Crucii Roşii Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, şi managerul Rodica Borlan, precum şi alţi membri din cadrul Comisiei de incluziune socială.

  Obiectivul general al proiectului este asigurarea sustenabilităţii zonelor rurale prin crearea de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 470 de persoane inactive în mediul rural din judeţul Satu Mare. Activităţile vor consta în informare referitoare la importanţa calificărilor pentru 338 persoane, susţinerea de cursuri de formare profesională pentru 270 persoane în meseriile de îngrijitor bătrâni, baby-sitter şi infirmieră.

  Proiectul se adresează unui grup ţintă de 470 de persoane din mediul rural, dintre care 150 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 120 de persoane inactive, 130 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 30 de şomeri, 20 de şomeri de lungă durată, 20 de şomeri tineri, cu o atenţie special acordată femeilor în vederea creşterii gradului lor de ocupare în alte sectoare decât în agricultura de subzistenţă. Tot în cadrul proiectului se vor desfăşura trei burse a locurilor de muncă la care vor participa şi persoanele fizice. Participanţii vor beneficia de următoare facilităţi: calificare gratuită în una din meseriile de infirmier, îngrijire de bătrâni, baby-sitter, transport gratuit către locaţia unde se vor desfăşura cursurile, o masă caldă în fiecare zi de curs, dar şi subvenţie pe parcursul derulării cursului de 200 lei/lună.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img