More


  Mortul care totuşi trăieşte

  - Advertisement -

  ancheta

  Viaţa bate de departe filmul! De ce?! Pentru că în anul 2011 a fost găsit pe raza comunei Homoroade un schelet uman fără cap. Zis şi făcut, poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că nu există suspiciuni de omor. Doar că, la trei ani distanţă, respectiv luni, 12 mai 2014, decedatul s-a prezentat la ghişeul unei instituţii din judeţ. Nu mică le-a fost mirarea funcţionarilor publici când l-au văzut pe presupusul mort că este bine-mersi. Iar de aici a început o adevărată vânătoare a presupusului mort. După o anchetă jurnalistică, Gazeta de Nord-Vest a dat de aşa-zisul decedat. Pare destul de viu şi se numeşte Nicolae Balazs. Dar calvarul acestuia nu s-a terminat, pentru că fiind mort în acte acesta nu poate beneficia de ajutor medical de specialitate, fiind grav bolnav. Chiar şi în regim de urgenţă, omului i-ar trebui circa trei luni pentru a fi înviat în acte. Dar până atunci ar putea să moară cu adevărat.

  Un veritabil scenariu de film
  Totul a început în anul 2011, atunci când mai mulţi localnici au găsit un schelet uman incomplet pe raza comunei Homoroade. Poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului şi au stabilit că victima – Balazs Miklos – nu prezenta suspiciuni de omor. Poliţiştii au stabilit şi identitatea corectă a mortului la acea dată, doar că fiul decedatului a creat un veritabil haos. Concret, odată cu demararea procedurii de eliberare a actelor de deces, fiul decedatului Balazs Miklos, şi anume Kanalos Mihai, a dus actele de identitate ale unchiului acestuia – Balazs Nicolae – care este fratele răposatului Balazs Miklos. Deci, l-a declarat mort pe unchiul său, care trăieşte bine-mersi. Pe cale de consecinţă, numele real al persoanei decedate este Balazs Miklos, iar Balazs Nicolae – declarat mort în mod fals – este cât se poate de viu.

  Calvarul mortului care trăieşte
  Mort în acte, Balazs Nicolae a înviat şi a mers la ghişeul unei instituţii publice din judeţ pentru a scoate o serie de acte necesare în vederea internării sale într-un spital de specialitate, suferind de o boală foarte gravă. Doar că funcţionarii publici de la ghişeu au rămas înmărmuriţi când au văzut că omul, deşi respiră chiar în faţa lor, este mort în acte. De aici, eroul nostru a mers mai departe pe la alte instituţii publice pentru a fi reînviat de birocraţie. Doar că, din nefericire, procedura, chiar şi în regim de urgenţă, este foarte greoaie. Pentru a se rectifica actele de deces şi de a fi declarat din nou viu, omul trebuie să aştepte între două şi trei luni. Timp mult prea preţios pentru Balazs Nicolae, care este grav bolnav şi care s-ar putea să nu mai apuce să devină viu în acte.

  Ce spune Poliţia
  În luna noiembrie a anului 2011, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Homoroade, mai exact pe un câmp, a fost găsit un cadavru. Oamenii legii care s-au deplasat la faţa locului au găsit un schelet uman incomplet. Cu ocazia cercetărilor efectuate şi în urma expertizelor medico-legale s-a stabilit faptul că în cauză nu au existat suspiciuni de omor. “La începutul anului 2011 poliţiştilor din Medieşu Aurit le-a fost semnalată dispariţia unui bărbat, care locuia pe raza localităţii fără forme legale. Ţinând cont de faptul că semnalmentele, respectiv îmbrăcămintea şi dezvoltarea somatică corespundeau cu cele ale persoanei dispărute, au fost contactaţi aparţinătorii dispărutului, care au recunoscut îmbrăcămintea, dezvoltarea somatică şi un set de chei care s-a găsit asupra cadavrului. Cu acel set de chei oamenii legii s-au deplasat la locuinţa dispărutului, unde împreună cu aparţinătorii acestuia s-a constatat faptul că cheile se potriveau la uşa de acces în locuinţa acestuia. Drept urmare în urma recunoaşterii acestor elemente menţionate anterior, fiul vitreg al dispărutului a susţinut cu certitudine că acel cadavru găsit aparţine tatălui său. În urma verificărilor efectuate şi a recunoaşterii aparţinătorilor s-a stabilit identitatea cadavrului”, se arată în răspunsul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. Chiar dacă poliţiştii şi-au făcut temeinic treaba în acest caz, fiul vitreg al răposatului a reuşit să îl declare mort pe fratele decedatului. Culmea, adevăratul mort încă trăieşte în acte, iar Balazs Nicolae, care în realitate este viu, e decedat în acte.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare