More


  Negreştiul se transformă în oraş european

  - Advertisement -

  NEGRESTI

  Oraşul Negreşti Oaş se transformă treptat într-un şantier odată cu începerea lucrărilor la masterplanul apă-canal şi a celor de reabilitare a unor străzi. Potrivit primarului Aurelia Fedorca, aceste lucrări au fost aşteptate de mult timp şi, odată cu finalizarea lor, Negreştiul se va transforma într-un oraş european.

  Drumul spre cartierul Tur, asfaltat în întregime
  Locuitorii cartierului Tur au, începând de ieri, o surpriză foarte plăcută odată cu începerea lucrărilor de asfaltare a drumului dintre oraşul Negreşti şi acest cartier. “Este asfaltată strada Principală din cartierul Tur, între oraşul Negreşti Oaş şi biserica din cartier, în lungime de 2,4 km, asta după ce săptămâna trecută au fost finalizate lucrările de modernizare a străzii 1 Iunie între străzile Victoriei şi Arenei. Lucrările de modernizare a acestui drum constau în turnarea unui strat de asfalt de bună calitate pe o lăţime de 5 metri”, a precizat primarul Aurelia Fedorca. Edilul şef a mai arătat că cei 540.000 de lei pentru realizarea celor două lucrări, atât pe drumul de acces înspre Tur cât şi pe strada 1 Iunie, au fost alocaţi din bugetul propriu al Primăriei Negreşti Oaş.

  În fază finală de execuţie se află şi lucrările de reabilitare a zonei BCR-strada Unirii. Aici au fost amenajate parcări, trotuare, pasaje pietonale şi au fost asfaltate în întregime drumurile de acces în zonă. Fondurile necesare pentru realizarea acestor lucrări, adică 430.000 de lei, au fost alocate tot de la bugetul Primăriei.

  Lucrările la apă-canal au fost demarate
  Însă cele mai aşteptate lucrări la Negreşti Oaş sunt cele executate în cadrul masterplanului apă-canal, care au debutat de puţin timp. “Acestea sunt cele mai aşteptate lucrări atât de noi cât şi de toţi negreştenii. Ne bucurăm că în cele din urmă am reuşit să demarăm aceste lucrări şi sperăm să le finalizăm în timp. Chiar dacă în prezent Negreştiul se transformă într-un imens şantier, în scurt timp va deveni un oraş european”, a precizat Fedorca.

  În prima fază, lucrările au debutat pe strada Cornetului, unde vor fi executate lucrări la reţelele de canalizare, pe o lungime de o mie de metri, şi de apă, pe circa 500 de metri, precum şi pe străzile Valea Cerbului, Morii (cu câte o mie de metri de apă şi canalizare fiecare) şi Oaşului (pe o lungime de 1.300 de metri de apă şi canalizare). În cea de a doua etapă vor intra străzile Unirii 1, Gării, Salcâmilor, Crizantemelor, Moţilor şi Turului. Primarul Aurelia Fedorca a mai adăugat că imediat după finalizarea lucrărilor la apă şi canalizare vor fi demarate cele de reabilitare a acestor străzi.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img