More

    Ofertă bogată pentru absolvenţii de gimnaziu

    targ

    Absolvenţii de gimnaziu din judeţul Satu Mare au avut posibilitatea de a se informa cu privire la continuarea studiilor la cea de a doua ediţie a Târgului Educaţiei, desfăşurată ieri la Grand Mall. Oferta a fost bogată, peste 20 de licee punând la dispoziţia celor interesaţi informaţiile necesare precum şi demonstraţii practice ale elevilor înscrişi în liceele respective.

    Eveniment apreciat de autorităţi
    Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută în prezenţa reprezentantului Instituţiei Prefectului, Mircea Ciocan, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a viceprimarului Marcela Papici, a inspectorului general Mariana Roman, a directorului AJOFM, Marcel Maruşca, precum şi în prezenţa organizatorului acţiunii, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Sânziana Cristea.

    Inspectorul Adriana Dângă a urat bun venit absolvenţilor de gimnaziu la acest târg, iar Mariana Roman a afirmat că evenimentul este un bun prilej pentru elevi de a-şi alege cariera. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a subliniat importanţa evenimentului pentru sistemul educaţional, a felicitat organizatorii, adăugând că proiectele de dezvoltare a sistemului educaţional trebuie să continue. “Proiectele bune care sunt adresate vouă, dragi elevi, trebuie să continue. În primul rând educaţia este un pact care l-am legat noi toţi, că suntem societate civilă, că suntem părinţi, cadre didactice, autorităţi locale, toţi trebuie să continuăm dezvoltarea sistemului de învățământ de la noi din judeţ”, a declarat Adrian Ştef.

    La rândul său, primarul Dorel Coica s-a declarat impresionat de munca pe care au depus-o cadrele didactice şi elevii sătmăreni, adăugând că oferta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a este foarte bogată. “Transmit elevilor să se orienteze foarte bine pentru meseriile de care sunt nevoie astăzi pe piaţa muncii”, a mai spus Dorel Coica.

    Peste 20 de licee prezente la târg
    Acţiunea s-a derulat în cadrul Campaniei de orientare vocaţională “Îmi construiesc viitorul”, derulată în aprilie-mai în toate şcolile din judeţ, campanie iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare. ”Noi am venit în toată această campanie cu ideile, dar nu am fi putut să realizăm nimic dacă cadrele didactice nu concretizau aceste idei. Doresc cadrelor didactice din învăţământul liceal să aibă parte de elevi potriviţi pentru profilurile de specializare pe care le oferă, iar absolvenţilor claselor a VIII-a le doresc mult succes”, a declarat Sînziana Cristea.

    Elevii prezenţi au avut prilejul de a urmări ofertele educaţionale ale fiecărui liceu din judeţul Satu Mare, atât pentru învățământul liceal cât şi profesional, pentru anul şcolar 2014-2015. La Târgul Educaţiei au participat 22 de licee sătmărene care au pus la dispoziţia celor interesaţi toate informaţiile necesare oferind totodată şi demonstraţii practice.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE