More


  Ovidiu Silaghi, noul deputat în Colegiul 2

  =

  rezultat01

  Ovidiu Silaghi, care a candidat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, a câştigat alegerile parlamentare parţiale pentru mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare, obţinând 35,96% din voturi, fiind urmat de candidatul UDMR, Nagy Szabolcs, cu 28,52%, conform datelor prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, Mihai Gelu Coman. La eveniment a mai participat prefectul Eugeniu Avram, respectiv şeful Serviciului juridic din cadrul Instituţiei Prefectului, Cosmin Dorle.

  35% – prezenţa la vot
  Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, Mihai Gelu Coman, a precizat că prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale în Colegiul 2 Camera Deputaţilor Satu Mare a fost de 35,01%, prezentându-se la urne 23.334 de alegători din cei 66.635 înscrişi pe listele electorale permanente. În urma numărării voturilor, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Ovidiu Silaghi, a obţinut 8.073 voturi, reprezentând 35,96%. Proaspătul deputat a fost urmat de către candidatul UDMR, Nagy Szabolcs, cu 6.403 voturi, reprezentând 28,52%, şi de către candidatul PDL, Ileana Blidar, care a obţinut 2.696 de voturi, reprezentând 12,01%. Candidatul “senzaţional” PP-DD, Dan Diaconescu, a fost votat de către 2.651 persoane, obţinând un procent de 11,81%, candidatul Forţei Civice, Lucian Sergiu Băbăşan, a obţinut 1.554 de voturi, reprezentând 6,92%, respectiv candidatul PMP, Laura Diana Bota, cu 1.070 de voturi, reprezentând 4,76%.

  Sute de voturi nule

  La alegerile parlamentare parţiale în Colegiul 2 Camera Deputaţilor Satu Mare, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 22.447. Dintre acestea, 844 de voturi au fost declarate nule, înregistrându-se şi 42 de voturi albe. Ovidiu Silaghi a fost candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare parţiale pentru postul de deputat în Colegiul uninominal 2 Satu Mare. Iniţial, el fusese desemnat candidat al PNL. Şase candidaţi s-au confruntat la alegerile parlamentare parţiale pentru postul de deputat în acest colegiu: Ioan Ovidiu Silaghi, din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, candidatul PPDD, Dan Diaconescu, liderul Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, Laura Diana Bota, din partea PMP, Sergiu Lucian Băbăşan, de la Forţa Civică şi Szabolcs Nagy, din partea UDMR.

  Fără incidente majore
  Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să le mulţumească tuturor factorilor implicaţi pentru seriozitatea de care au dat dovadă. “Aş dori să le mulţumesc în mod deosebit membrilor Biroului Electoral de Circumscripţie, domnului preşedinte pentru efortul depus. A fost un efort necesar şi, din fericire, finalizat în condiţii foarte bune. Le mulţumesc pentru tot ceea ce au făcut”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

  catalion

  Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, Mihai Gelu Coman, a precizat că pe parcursul scrutinului de duminică nu au fost înregistrate incidente majore. “Am dori să mulţumim şi noi celor care au desfăşurat activităţi în birourile secţiilor de votare. Vreau să vă spun că pe parcursul zilei de ieri nu au fost înregistrate evenimente notabile sau probleme majore la secţiile de votare. Dar şi acolo unde au fost înregistrate incidente preşedinţii birourilor electorale, precum şi membrii acestora, au rezolvat în condiţiile legii acele situaţii. La biroul electoral de circumscripţie nu au fost înregistrate contestaţii sau întâmpinări cu privire la activitatea birourilor secţiilor de votare. Aş vrea să mulţumesc colegilor din biroul electoral care s-au comportat exemplar şi cu care am avut o foarte bună colaborare. Au asigurat un flux rezonabil pentru procesarea datelor din secţii şi o bună conlucrare cu celelalte instituţii implicate: Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Statistică şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, a precizat Mihai Gelu Coman.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img