More


  Pentagonul preconizează vânzări de armament către Irak în valoare de un miliard de dolari

  - Advertisement -

  3

  Statele Unite preconizează că vor vinde Irakului avioane militare, vehicule blindate şi aerostate de supraveghere în valoare de un miliard de dolari, a anunţat Pentagonul.

  Acordul priveşte livrarea a 24 de avioane uşoare Texan II de tip AT-6C, un avion fabricat de către Beechcraft care poate transporta bombe cu teleghidaj de precizie.

  Pentagonul a informat marţi Congresul cu privire la proiectul de vânzare, care necesită autorizarea Legislativului.

  “Vânzarea propusă a acestor aparate, echipamente şi servicii va consolida capacitatea forţelor irakiene de a-şi susţine eforturile vizând revenirea la stabilitate în Irak şi împiedicarea propagării tulburărilor la ţări vecine”, a afirmat Pentagonul.

  Vânzarea, în cazul în care se concretizează, va fi una dintr-o serie de contracte de armament cu Irakul, în cadrul consolidării forţelor armate, în contextul în care violenţe atribuite Al-Qaida se intensifică.

  Irakul a convenit deja să cumpere 36 de avioane americane de luptă de tip F-16.

  Acordul prezentat de către Pentagon săptămâna aceasta include, de asemenea, 200 de vehicule blindate de tip Humvee, care “vor ajuta Irakul să-şi apere infrastructurile petroliere de atacuri teroriste”, potrivit Pentagonului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare