More


  Ponta spune că l-ar primi pe Antonescu în PSD

  =

  ponta

  Premierul Victor Ponta spune că l-ar primi pe liderul liberal Crin Antonescu în PSD, el fiind “un pic mai la dreapta” decât acesta, şi că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a “molipsit” de “neseriozitate” dacă vorbeşte de reducerea TVA cu opt puncte procentuale. Victor Ponta a declarat, vineri, presei, la Târgu Mureş, că dacă liderul liberal Crin Antonescu va pleca din PNL, poate să vină la PSD, argumentând că acesta “are un trecut social-democrat”, din moment ce a lucrat numai la stat, moment în care vicepremierul Liviu Dragnea – care l-a însoţit pe Ponta – a adăugat “poate la Teleorman”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Întrebat dacă îi face o invitaţie lui Antonescu în acest sens, Ponta a răspuns negativ, arătând însă că “sigur” l-ar primi pe şeful liberalilor în partid. “Vorbesc de profil. Eu sunt un pic mai la dreapta decât domnul Antonescu, prin faptul că, deşi sunt social-democrat, am văzut şi ce înseamnă să lucrezi în zona privată. Jumătate din energia de prim-ministru mi-o consum pentru funcţionarea Guvernului, măsuri sociale, pensii, iar cealaltă jumătate mi-o consum pentru încurajarea economiei. Din punctul acesta de vedere, sunt la centru de fapt, nu sunt chiar la stânga, cum este domnul Antonescu, care zice să tot dăm, să dăm de la stat. De unde să dăm de la stat? Dăm dacă avem! Statul, bugetul înseamnă ceea ce încasăm din taxe şi impozite, nu înseamnă, aşa, un şuvoi care curge din cer, de bani, pe care trebuie să-l împărţim în toate părţile, că poate luăm nişte voturi”, a spus Ponta.

  Întrebat despre faptul că prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis apreciază că ar fi un bun premier, Victor Ponta a spus că acesta s-a “molipsit” de “neseriozitate”, dacă vorbeşte de reducerea TVA cu opt puncte procentuale. “Văd un tip de neseriozitate care îl molipseşte şi pe domnul Ionhannis, care altfel e un om serios şi un om raţional. Dar, dacă stă cu oameni neserioşi, se molipseşte. Şi eu mi-aş dori să scădem TVA, de la 24 la 16 la sută, zicea. Nu l-a întrebat moderatorul dacă ştie domnul Iohannis cât înseamnă un punct de TVA încasări la buget. Eu ştiu: două miliarde de lei”, a spus Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img