More

  Ponta vrea convocarea CSAT, în urma declaraţiilor lui Rogozin

  ponta1

  Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a transmis preşedintelui Băsescu solicitarea de convocare a unei reuniuni extraordinare a CSAT privind situaţia politică din regiune, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia. El a precizat cã solicitarea de convocare a unei astfel de reuniuni se bazează pe înrăutăţirea în ultima perioadă a situaţiei din Ucraina, prin continuarea actelor de încălcare a normelor de drept şi a acordurilor internaţionale, dar şi pe acţiuni provocatoare din partea unor oficiali ai Rusiei.

  Premierul a apreciat că, dat fiind aceste considerente, este necesar ca România să aibă o poziţie instituţionalizată la nivelul CSAT şi a precizat că înaintarea către Preşedinţie a solicitării de convocare a unei reuniuni CSAT a fost decisă în urma unei discuţii avute cu miniştri membri ai Consiliului, cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării.

  Marţi dimineaţa, aflat la Parlament, premierul Ponta a fost întrebat dacă e nevoie în acest moment de o şedinţă CSAT, în urma declaraţiilor vicepremierului rus Dmitri Rogozin, el arătând că va avea la Guvern o discuţie cu miniştrii care fac parte din CSAT şi va face un anunţ în legătură cu acest subiect înaintea şedinţei Executivului. “O să am o scurtă discuţie acum la Guvern cu miniştrii care fac parte din CSAT şi imediat, înainte de şedinţa de Guvern, o să fac o declaraţie pe această temă”, a precizat anterior Ponta, după ce a fost solicitat să comenteze ultimele declaraţii ale lui Rogozin. Întrebat dacă e nevoie în acest moment de o şedinţă a CSAT, ca urmare a acestor declaraţii ale oficialului rus, Ponta a răspuns: “Asta vreau să vă anunţ. După ce discut cu miniştrii, vă anunţ la Guvern”.

  Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, că a verificat când a fost organizată ultima reuniune a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi a arătat că aceasta a avut loc pe 27 martie, când nu izbucniseră încă incidentele violente din Ucraina.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE