Poroşenko: “Suntem într-o situaţie de război. Vom pune capăt acestei terori”

3

Noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a promis să pună capăt “războiului” din estul Ucrainei, într-un interviu acordat cotidianului Bild şi publicat miercuri.

Suntem într-o situaţie de război în estul Ucrainei, Crimeea a fost ocupată de Rusia şi există o mare instabilitate. Trebuie să reacţionăm“, a declarat Poroşenko, în acest interviu acordat împreună cu fostul campionul mondial la box şi viitor primar al Kievului, Vitali Kliciko.

“Vom pune capăt acestei terori, se duce un adevărat război împotriva ţării noastre”, a continuat el.

Întrebat dacă dă deja ordine armatei, în timp ce situaţia din estul Ucrainei se agravează pe zi ce trece, Poroşenko a răspuns: “încă nu am depus jurământul ca preşedinte, atât timp cât nu am făcut acest lucru, nu pot da ordine”.

Dar firesc, sunt în contact strâns cu Guvernul şi pot spune: operaţiunea teroristă a început cu adevărat în cele din urmă“, a adăugat el.

“Nu vom mai lăsa multă vreme aceşti terorişti să răpească oamenii şi să îi ucidă, nu îi vom mai lăsa mult să ocupe clădirile şi să sfideze legile”, a avertizat Poroşenko.

Cancelarul german, Angela Merkel, urmează să se întâlnească miercuri seara, în cadrul unui dineu la Berlin, cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, cu preşedintele georgian Ghiorghi Margvelaşvili şi cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti.

Petro Poroşenko vrea să discute cu Vladimir Putin pentru depăşirea crizei ucrainene

Preşedintele ales al Ucrainei, Petro Poroşenko, afirmă într-un interviu acordat revistei Bild că intenţionează să poarte discuţii cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru “depăşirea crizei şi favorizarea păcii”, relatează AFP.

“Vom avea discuţii cu Vladimir Putin, pentru detensionarea situaţiei şi favorizarea păcii”, a declarat Poroşenko, ales duminică în funcţia de preşedinte al Ucrainei.

“Când şi unde vor avea loc aceste discuţii nu s-a decis deocamdată”, a spus preşedintele Ucrainei.

Poroşenko a fost invitat de preşedintele Franţei, Francois Hollande, la ceremoniile organizate pentru a marca Debarcarea în Normandia. La aceste ceremonii, organizate în vestul Franţei, este invitat şi Vladimir Putin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Satu Mare mai are doar un singur INFECTAT cu Coronavirus

Încă o vindecare anunțată. În momentul de față în Satu Mare a mai rămas un singur caz activ de Coronavirus. Potrivit datelor oferite de Instituția...

Dilema Burdea

Cu toate că autoritățile sătmărene au reamenajat sensul giratoriu de la Burdea, cu delimitări ale benzilor de circulație, sunt unii șoferi care nici așa...

Viaţa artistică la Satu Mare după cel de al doilea război mondial

Viaţa în general, viaţa culturală, artistică după al doilea război mondial era săracă, tristă, pesimistă. Satu Mare după bombardările din septembrie 1944 arată jalnic,...

Infractor periculos, prins și încarcerat

La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au pus...

Hoațe din magazine, reținute de polițiști

La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi...