More


  Prefectul cere corectitudine la alegeri

  =

  corect

  Corectitudinea este principiul de bază la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul Uninominal nr.2 din judeţul Satu Mare, care se vor desfăşura în data de 25 mai. În cadrul şedinţei de instruire de ieri, prefectul Eugeniu Avram le-a solicitat preşedinţilor secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora să îşi însuşească temeinic legislaţia în vigoare cu privire la acest scrutin electoral şi să fie corecţi.

  Respectaţi legea!
  Preşedinţii celor 56 de secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul nr. 2, precum şi locţiitorii acestora, au fost convocaţi ieri dimineaţă la o şedinţă de instruire care s-a desfăşurat în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean. Şedinţa a fost coordonată de prefectul Eugeniu Avram, fiind prezenţi preşedintele Biroului Electoral Judeţean pentru aceste alegeri, Gelu Coman, subprefectul Altfatter Tamas, reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Loredana Rusu, precum şi conducerile instituţiilor implicate în acest proces. La intrare, preşedinţilor secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora li s-au înmânat prevederile legale cu privire la organizarea acestui scrutin electoral.

  În deschiderea evenimentului, prefectul Eugeniu Avram le-a solicitat preşedinţilor şi locţiitorilor să îşi însuşească cât mai bine prevederile legale şi să dea dovadă de corectitudine. “Vă solicit tuturor să fiţi corecţi şi să respectaţi în totalitate legea. Nu sunteţi numiţi politic, astfel că trebuie să fiţi imparţiali şi să respectaţi prevederile legale. Dacă apar probleme, indiferent de natura lor, să fie sesizate atât la Prefectură cât şi la Biroul Electoral Judeţean”, a mai precizat prefectul Avram.

  Secţii eşantion
  Prefectul a mai precizat că unele dintre aceste secţii vor fi selectate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să facă parte dintr-un eşantion pentru estimări cu privire la participarea la vot. “Preşedinţii acestor secţii de votare vor fi obligaţi ca la anumite ore să transmită prin SMS datele care sunt cerute de STS şi de reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică. De asemenea, la finalul alegerilor, la ora 21.00, să nu vă grăbiţi să părăsiţi secţiile de votare înainte de a transmite ultimele date solicitate. Vineri, preşedinţii secţiilor de votare care vor face parte din acest eşantion vor participa la o simulare în acest sens”, a mai spus prefectul Avram. Acesta a mai adăugat că asistenţa medicală din secţiile de votare va fi asigurată prin Serviciul de Urgenţă 112.

  unu

  În continuarea întâlnirii, preşedintele BEJ, Gelu Coman, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică, Ovidiu Grigorescu, precum şi reprezentanţii celorlalte instituţii implicate în acest scrutin electoral (Jandarmeria, Poliţia, Poliţia de Frontieră, Pompierii) au oferit o serie de informaţii de natură tehnică preşedinţilor secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img