More

  PSD şi PNL vor avea forţa necesară să câştige şi pe mai departe

  pnl

  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD şi PNL vor avea forţa necesară să câştige şi pe mai departe. La conferinţă au mai fost prezenţi viceprimarul Marcela Papici, city managerul Dan Băbuţ, directorul de cabinet al preşedintelui CJ, Claudiu Sulea, Radu Roman, consilier local şi secretarul general adjunct al Secretariatului General al PNL, consilierul judeţean Gigi Rişcău, preşedinte al Organizaţiei de tineret, Dorina Grunfeld, preşedintele Organizaţiei de Femei, consilierul municipal Radu Ardelean, directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta, precum şi alţi colegi din Organizaţia Municipală Satu Mare.

  O victorie importantă în Colegiul 2
  Preşedintele Adrian Ştef a catalogat rezultatele scrutinului de duminică drept o reuşită. “Colegiul 2 s-a întins pe 28 de secţii din municipiul Satu Mare, unde PNL, de la centru spun acum şi specific foarte clar, nu a depus candidatură. Atunci, am avut un candidat comun, pe Ovidiu Silaghi, deoarece PNL şi-a dat această susţinere pentru el. Noi am reuşit să câştigăm. Este un mesaj important pentru că chiar scorul USL n-am reuşit să-l obţinem, dar am reuşit să câştigăm. Am dovedit încă o dată că PNL şi PSD am putut să adunăm voturile necesare ca să câştigăm din nou Colegiul 2. Putem să vedem în procente, candidatul Ovidiu Silaghi 35,89%, 8.000 de voturi, iar candidatul UDMR 28,47%, 6.400 de voturi. Este important pentru că am câştigat. Am mers pe un proiect comun, am demonstrat astfel sătmărenilor că putem să câştigăm, am fost consecvenţi acestei idei şi am mers mai departe (…). Tot am reuşit să câştigăm cu un proiect românesc să-i spunem aşa, exact cum ne-am asumat, împotriva UDMR, nu împotriva maghiarilor. În 2012 am mers cu USL şi a fost un proiect viabil. Acelaşi lucru l-am spus, că PSD şi PNL pot să meargă împreună, fiind o carte câştigătoare pentru români la Satu Mare”, a declarat Ştef. Acesta a reamintit că, la nivel local, alianţa dintre PSD şi PNL a funcţionat şi după ieşirea liberalilor din USL, adăugând că în Colegiul 2 s-a obţinut o victorie importantă prin păstrarea mandatului de deputat, blocând UDMR să îl câştige.

  Viceprimarul Marcela Papici a declarat că liberalii sătmăreni au dus o campanie cu scopul declarat de susţinere a candidatului cu cea mai mare şansă în Colegiul 2. City managerul Dan Băbuţ a arătat că USL a funcţionat şi va funcţiona în continuare la nivelul judeţului Satu Mare prin proiectele demarate. Secretarul Radu Roman s-a declarat nemulţumit de scorul de 6% obţinut la europarlamentare în judeţ, adăugând că va urma o şedinţă de analiză a cauzelor. Preşedintele Ştef a adăugat că focalizarea mesajului PNL pe susţinerea candidatului Ovidiu Silaghi, sub sigla Alianţei PSD-UNPR-PC, singura soluţie viabilă, i-a debusolat puţin pe sătmăreni.

  PNL şi PSD pot să meargă împreună
  În privinţa dizolvării Biroului Municipal al PNL Satu Mare, preşedintele Ştef a afirmat că încă nu i s-a comunicat nimic oficial. Radu Roman a adăugat că urma să sosească şi comunicarea oficială în scurt timp, fiind deja redactată. “E vorba de dizolvarea Biroului Judeţean şi numirea unui preşedinte interimar de Biroul Naţional, care are misiunea să stabilească un birou interimar”, a declarat Ştef. Acesta a mai afirmat că e bine că problema va fi tranşată de Biroul Naţional, căruia i-a semnalat de mai multe ori situaţia existentă la Satu Mare şi aşteaptă cu interes decizia forului central al partidului.

  Întrebat despre o posibilă colaborare cu partidele de dreapta, preşedintele Ştef a arătat că în Satu Mare e o situaţie specială, unde USL funcţionează în continuare.”Am câştigat un mandat de deputat. L-am păstrat şi nu l-am pierdut. Am demonstrat că suntem o forţă împreună. PNL şi PSD pot să meargă împreună şi sunt o forţă şi pe mai departe. În 2016 trebuie să ne gândim foarte bine ca să menţinem aceste poziţii câştigate. Sunt foarte multe proiecte pornite, vorbim de şoseaua de centură, al treilea pod, chiar premierul a vorbit de aeroport, de drum naţional, vorbim de proiecte importante care se vor realiza. Vorbim de foarte mulţi bani care au venit pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care tot în acest mandat au venit, PNL-PSD, Dorel Coica primar – Adrian Ştef preşedinte al Consiliului Judeţean. La nivel local, eu cred că PSD şi PNL vor avea forţa necesară să câştige şi pe mai departe”, a declarat Ştef.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE