More


  Ruşii vor să înfiinţeze un concurs care să rivalizeze cu EUROVISION

  =

  4

  Deputaţii ruşi au propus înfiinţarea propriei versiuni a concursului EUROVISION, după victoria repurtată sâmbătă seară de reprezentantul Austriei, travestitul cu barbă Conchita Wurst, care a generat un val de proteste şi de critici în Rusia.

  Deputatul comunist Valeri Raşkin a îndemnat Rusia să părăsească Eurovision pentru a organiza o competiţie paralelă, care ar urma să se numească “Vocea Eurasiei”.

  “Rezultatul ultimului Eurovision a fost picătura care a umplut paharul”, a declarat el în Parlamentul rus.

  “Trebuie să părăsim acest concurs, nu mai putem suporta această nebunie”, a adăugat deputatul, citat de agenţia Interfax.

  “Ei nu le plac pe fetele noastre pentru că ele nu au barbă”, a declarat un alt deputat, Oleg Lilov, din partidul Rusia Dreaptă.

  “Lor nu le plac melodiile noastre”, a regretat acelaşi deputat, înainte de a începe să fredoneze un cântec popular rusesc în faţa colegilor săi.

  Biserica ortodoxă rusă a declarat la rândul ei că victoria travestitului austriac la Eurovision “a fost încă un pas către refuzarea identităţii creştine a culturii europene”, potrivit purtătorului ei de cuvânt, Vladimir Legoida.

  Câteva sute de internauţi ruşi au protestat faţă de victoria Conchitei Wurst, publicând, în special pe Instagram, propriile fotografii în care şi-au ras bărbile.

  “Rade-ţi şi tu barba pentru a protesta”, a scris internautul Valentin Korobkov din Celiabinsk, sub hashtag-ul #dokajichtotyneconchita (“dovedeşte că nu eşti Conchita”), iar mesajul său a primit câteva sute de Like-uri.

  Câteva staruri de televiziune, din spectacole de varietăţi şi de muzică rock din Rusia s-au fotografiat la rândul lor cu feţele acoperite cu spumă de bărbierit.

  “Comunitatea LGBT a fost aceea care şi-a apărat interesele (…) şi acesta este motivul pentru care am decis să îmi rad barba”, şi-a comentat propria fotografie Dominik Djoker pentru cotidianul Tvoi Den.

  În schimb, mai mulţi bloggeri şi vedete, inclusiv cântăreaţa de operă Anna Netrebko şi vedeta de varietăţi Filipp Kirkorov, şi-au exprimat solidaritatea faţă de cântăreaţa austriacă.

  Militanţii LGBT ruşi au anunţat un Marş al femeilor şi bărbaţilor cu barbă, la Moscova, pe 27 mai, ziua în care se vor împlini 21 de ani de la abolirea pedepselor judiciare împotriva homosexualilor.

  Comunitatea GayRussia.ru a anunţat că aşteaptă de la primăria din Moscova o autorizaţie pentru a organiza acest marş în centrul capitalei ruse, în Piaţa Puşkin.

  Piesa “Rise Like A Phoenix”, interpretată de Conchita Wurst din Austria, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

  România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte.

  Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

  În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

  Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

  Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img