Şase MODURI de a evita o moarte prematură

5

Experţii susţin că nu este greu să se prevină aceste decese premature şi că există şase moduri de a face asta, scrie time.com:

Renunţarea la fumat

Adunarea generală a Naţiunilor Unite şi-a stabilit drept obiectiv reducerea cu 30 de procente a populaţiei care fumează, ţintă ce trebuie atinsă până în 2025. În prezent, în ţările dezvoltate s-a observat o reducere a procentului de fumători în urma interzicerii furmatului în locurile publice şi a creşterii accizelor la ţigări.

Limitarea consumului de alcool în exces

Deţi consumul moderat de alcool are beneficiile sale, în exces alcoolul poate conduce la apariţia unor tipuri de cancer sau de boli ale ficatului, precum şi la creşterea presiunii arteriale. Educarea oamenilor cu privire la riscurile existente ca urmare a consumului excesiv de alcool sau creşterea taxelor la produsele alcoolice au avut rezultate în scăderea acestui flagel.

Reducerea consumului de sare

Consumul de sare în exces poate conduce la creşterea presiunii arteriale şi poate contribui la declanşarea de atacuri cerebrale sau cardiace. În multe ţări din lume, oamenii consumă cu mult mai multă sare decât organismul are nevoie. În SUA, o persoană consumă în medie cu 800 de mg mai multă sare pe zi decât consideră experţii că este necesar.

O soluţie ar fi introducerea de alternative, cum ar fi acidul citric, pentru a satisface nevoia de sare.

Controlarea presiunii arteriale

Lipsa de exerciţii fizice şi consumul excesiv de sare contribuie la apariţia hipertensiunii, iar o tensiune arterială oscilantă poate provoca atacuri cerebrale sau boli de inimă. Monitorizarea tensiunii în mod regulat şi cu instrumente aflate la îndemâna tuturor, precum şi opţiunea pentru sport şi dietă sunt cele mai eficiente modalităţi de a reduce acest factor de risc.

Monitorizarea diabetului

Legat strâns de numărul mare de persoane obeze din ţările dezvoltate sau aflate în curs de dezvoltare, diabetul poate spori riscul de boli de inimă, de rinichi sau alte afecţiuni care pot scurta durata de viaţă. Numeroase studii arată că modificările făcute în stilul de viaţă, respectiv introducerea de diete sărace în zaharuri sau opţiunea pentru activităţi fizice pot fi la fel de eficiente ca medicamentele atunci când este nevoie să se ţină sub controlul nivelul de zaharuri din organism.

Reducerea obezităţii

Creşterea obezităţii la nivel global este strâns legată de numeroşi factori, de la introducerea în consumul populaţiei a produsele extrem de procesate şi cu multe calorii până la stilul de viaţă sedentar. Reducerea obezităţii are efecte şi asupra scăderii incidenţei unor boli precum cele de inimă, diabetul sau hipertensiunea arterială.

Existenţa unor campanii publice pentru a-i informa pe oameni de nivelul crescut de calorii din produsele de tio fast-food sau a unor programe care să le ofere oamenilor acces la fructe şi legume, inclusiv în şcoli, pot reprezenta paşi importanţi în stoparea creşterii numărul persoanelor obeze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTOGALERIE. PERICOL de EXPLOZIE la Satu Mare. Pompierii au INTERVENIT promt

Pericol de explozie ieri la Satu Mare. Pompierii sătmăreni au intervenit ieri pentru asigurarea zonei în urma producerii unei defecțiuni la un branșament de gaz,...

DREPTATE. Doi TÂLHARI și VIOLATORI, trimiși în judecată. Faptele ORIBILE ale acestora

Doi tineri, în vârstă de 18 respectiv 20 de ani, acuzați de tâlhărie calificată și viol u fost trimiși în judecată de procurorii sătmăreni....

RESPECT. Gest de OMENIE făcut de niște polițiști sătmăreni. Ce au făcut pentru VICTIMA unei TÂLHĂRII

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au venit în sprijinul unei femei, de 56 de ani, din municipiul Carei, care la data de...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...