More


  Scrutin extrem de liniştit în Codru

  - Advertisement -

  1

  Scrutinul pentru desemnarea reprezentanţilor în Parlamentul European s-a desfăşurat într-o manieră extrem de liniştită în zona Codru. Niciun incident notabil nu s-a înregistrat până la ora închiderii ediţiei. În schimb, prezenţa la urne a fost una destul de slabă la primele ore ale zilei, majoritatea persoanelor cu drept de vot aşteptând orele amiezii pentru a-şi exprima opţiunea politică, dar fără să depăşească media pe judeţul Satu Mare.

  Dacă majoritatea candidaţilor şi a persoanelor din conducerea judeţului au ales să voteze în municipiul Satu Mare, respectiv în localităţile învecinate, deputatul PSD Octavian Petric a decis să îşi exprime opţiunea de vot în satul său natal, respectiv Bicău, comuna Pomi. Parlamentarul sătmărean a fost însoţit de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

  Bătrânii au votat cu urna mobilă
  Populaţia din satele din Codru este foarte îmbătrânită, fapt reflectat atât prin prezenţa redusă la vot cât şi prin numărul mare de voturi înregistrate prin urna mobilă. Astfel, la Secţia nr. 183 din comuna Crucişor au votat cu urna mobilă nu mai puţin de 22 de persoane din totalul de 110 persoane care şi-au exprimat opţiunea politică până la ora 17.00. Cu alte cuvinte, una din cinci persoane a votat cu urna mobilă din cauza unor probleme medicale care nu le-au permis să se deplaseze la secţia de votare. Până la ora 10.00, la Secţia nr. 215 din Homorodu de Jos au votat doar 13 persoane din cele 305 înscrise pe listele permanente, prezenţa crescând uşor după-amiază, când la ora 16.00 votaseră deja 88 de persoane. Totuşi, sub media judeţeană.

  Prezenţă însemnată la Pomi
  În schimb, cea mai mare prezenţă s-a înregistrat în comuna Pomi. Dacă la Secţia nr. 267 au votat la ora 12.00 un număr de 65 de persoane, în jurul orei 18.00 au fost prezenţi la urne nu mai puţin de 517 persoane din cele 725 înscrise cu drept de vot pe listele permanente. La Secţia nr. 266 din Bicău, comuna Pomi, prezenţa la urne a fost destul de redusă. Astfel, din cele 113 persoane înscrise pe listele permanente doar 29 de cetăţeni au ales să voteze până la ora 18.00.

  Octavian Petric a votat în satul natal
  Deputatul PSD Octavian Petric a ales să voteze în satul natal Bicău, comuna Pomi, alături de consătenii lui. Parlamentarul sătmărean a venit însoţit de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care a ţinut să remarce frumuseţea naturală a zonei. Deputatul Octavian Petric a precizat că a votat candidaţii care au ştiut mereu cum să reprezinte cu cinste România, fără a o denigra, ci doar pentru a o promova. “Am votat pentru a ne trimite în Parlament oameni care să reprezinte cu adevărat. Am votat oameni pe care îi cunosc şi care ştiu să ne reprezinte România. Oameni care au făcut ceva pentru România şi sunt convins că românii ştiu pe cine trebuie să trimită în Parlamentul European, şi mă refer la acei oameni care nu denigrează imaginea României ci o promovează. Aş dori să mă bucur în această seară alături de consătenii mei, de domnul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, pentru ca cei care ne-au votat să câştige şi să mergem mai departe pentru o Românie prosperă”, a precizat Octavian Petric.

  2Mesaj de solidaritate
  Parlamentarul a mai precizat că a ţinut special să se afle în mijlocul consătenilor săi pentru a le transmite un mesaj de solidaritate. “Eu circul cu domnul primar prin judeţ. Noi suntem un alt fel de oameni politici. Noi nu ţinem să fim neapărat în locuri aglomerate pentru a face baie de mulţime. Ne place să mergem şi la ţară şi în satele mai slab dezvoltate pentru a vedea ce se întâmplă, ce probleme au cetăţenii şi chiar să încercăm să îi sprijinim prin a le promova proiectele reprezentanţilor acestora. Vrem să venim cu sprijin pentru a le moderniza localităţile”, a mai declarat Petric.

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că se vede clar nevoia de dezvoltare unitară a judeţului, urmând ca în perioada următoare să sprijine autorităţile judeţene pentru dezvoltarea unor localităţi care încă suferă la acest capitol. “Dorim o dezvoltare unitară a tuturor localităţilor. Oraşele au fost favorizate având fonduri şi resurse mai mari, dar şi comunele trebuie ajutate. ”, a conchis Dorel Coica.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare