Statele Unite trebuie să convingă autorităţile de la Kiev să înceteze operaţiunile

3

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a îndemnat sâmbătă Statele Unite să intervină pe lângă autorităţile de la Kiev pentru ca acestea să înceteze imediat operaţiunile militare pe care le desfăşoară în sud-estul ţării.

“O operaţiune punitivă în sud-estul Ucrainei plonjează ţara într-un conflict fratricid”, i-a spus la telefon Serghei Lavrov omologului său american, John Kerry, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.

“Statele Unite trebuie să facă uz de influenţa sa pentru a obliga regimul de la Kiev, aflat sub controlul lor, care a declarat război propriului său popor, să înceteze imediat operaţiunile militare din regiunile din sud-estul ţării, să-şi retragă (forţele) şi să-i elibereze pe toţi participanţii la manifestaţii”, a cerut ministrul rus.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat totodată “importanţa implicării totale a medierii OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)”.

Prezenţa observatorilor OSCE este necesară pentru ca autorităţile ucrainene să poată aplica Acordul de la Geneva, încheiat la mijlocul lunii aprilie între Moscova, Kiev şi occidentali, a insistat el pe lângă secretarul de Stat american.

“Mai există şanse (pentru aplicarea acordului), cu condiţia de a oferi o reprezentare adecvată tuturor regiunilor împlicate în proces şi de a-i interzice pe teroriştii din cadrul Pravîi Sektor, care au comis masacrul sângeros de la Odesa”, a anunţat el.

Cel puţin 50 de persoane au murit într-un incendiu şi în confruntările care au avut loc vineri, la Odesa, între proucraineni şi proruşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

VOTEAZĂ!!! Sătmăreanul Ionuț Stancovici are NEVOIE de ajutorul SĂTMĂRENILOR. Hai să-l AJUTĂM să CÂȘTIGE

Azi e ultima zi in care se poate vota, poti sa te oprești un minut pentru a face asta? Ionut Stancovici face atat de...

Să ajutăm împreună! “Dar din dar se face raiul”

Pentru al zecelea an consecutiv, Direcția de Cultură a municipiului Carei, organizează o acțiunea umanitară pentru sprijinirea a doi semeni de-ai noștri care au...

Beltiugul la marea sărbătoare! -101 ani de la Marea Unire-

Împreună cu locuitorii comunei Beltiug, duminică, 1 Decembrie, am stat în faţa unui eveniment important al ţării, al României şi al fiecăruia - simţitor...

PRIMAVERA Satu Mare, locul 2 la turneul zonal de la Bistrița

Campioana județului Satu Mare la grupa de vârstă 2011, echipa Primavera, a participat săptămâna trecută la turneul zonal al Interligii-Memorial Gheorghe Ene. Elevii antrenorului Cristian...

Echipa de karting din Carei, premiată la Gala Campionilor

După un an plin de evenimente cu multe greutati dar si cu multe satisfactii obtinute pe pista, echipajul de la Clubul Copiilor Carei si...