More


  Stroe: Salut revenirea lui Tăriceanu, PNL are nevoie de minţi lucide pentru bătăliile din acest an

  =

  2

  Fostul ministru liberal de Interne Radu Stroe salută decizia de revenire în PNL a lui Călin Popescu Tăriceanu, menţionând că fostul premier este cel care a condus un guvern PNL şi tot el este cel care a consolidat partidul, “iar PNL are nevoie de minţi lucide pentru bătăliile din acest an”.

  “Această veste a revenirii lui Călin Popescu Tăriceanu în Partidul Naţional Liberal mă bucură şi salut această decizie. Nimeni nu poate nega importanţa pe care Călin Popescu Tăriceanu o are pentru PNL şi pentru succesele pe care partidul le-a avut în toţi anii aceştia. Călin Popescu Tăriceanu este cel care a condus un guvern PNL şi tot el este cel care a consolidat partidul”, afirmă Stroe.

  Potrivit acestuia, este nevoie de revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu, de o revigorare a partidului la nivel de conducere în perioada următoare.

  “PNL are nevoie de minţi lucide pentru bătăliile din acest an, de oameni cu experienţă, de liberali adevăraţi. Iar Călin Popescu Tăriceanu este fără îndoială unul dintre aceştia. După europarlamentare trebuie să ne aşezăm şi să punem cărţile pe masă pentru a vedea ce trebuie făcut pentru a obţine ce ne-am propus”, se arată în comunicatul semnat “Radu Stroe, vicepreşedinte PNL”.

  BPN al PNL a decis, în urmă cu câteva luni, excluderea lui Radu Stroe din formaţiune, dar decizia finala a fost amânată de Delegaţia Permanentă.

  Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că salută decizia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a reveni în partid şi că acesta are “experienţa necesară pentru bătăliile pe care PNL le va da în acest an”.

  El menţionează că Tăriceanu are experienţa necesară pentru bătăliile partidului din acest an.

  “În acest an electoral este foarte bine venită revenirea lui Tăriceanu, el având experienţa necesară pentru bătăliile pe care PNL le va da în acest an. PNL are nevoie de liberali adevăraţi într-un an electoral esenţial pentru România şi pentru viitorul partidului”, a mai afirmat vicepreşedintele PNL.

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

  “Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.

  Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

  Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

  Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

  “La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii”, menţionează Virgil Enătescu, în comunicatul transmis joi de PNL.

  “Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră”, continuă el.

  Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord “cu păstrarea şi relansarea USL la Satu Mare şi de la Satu Mare”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img