More

  Un nou număr al revistei Hepehupa

  A apărut un nou număr, I/2014, al revistei trimestriale de cultură în limba maghiară „Hepehupa”, revistă editată de Color Print (director Major István), cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, UDMR Sălaj și al Fundației „Communitas” și condusă de publicistul Fejér László. 

  Numărul este ilustrat cu lucrări ale pictorului Csanik Ferenc din expoziția găzduită recent de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj cu ocazia Festivalului „Primăvara Poeziei”. Tot legat de acest festival în „Hepehupa” sunt poemele semnate de Borzási Johanna, Devecseri Zoltán, Halmosi Sándor, Daniel Hoblea (trad. Simone Györfi), Király Farkas, Lakatos Mihály, Molnár Andrea, Daniel Săuca (trad. S.G.), Simonfi István și Szük Balász. Mai semnează Pálffy Tamás Szabolcs, Pap István, Lakóne Hegyi Éva, Kiss Lehel și Zsigmond Attila.

  Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj, susține financiar apariția revistei lunare de cultură în limba română „Caiete Silvane” (sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Județean Sălaj, a Primăriei și a Consiliului Local al municipiului Zalău) și a revistei trimestriale de cultură în limba maghiară „Hepehupa”.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE