More


  Victor Ponta reia varianta suspendării lui Băsescu dacă nu respectă o decizie CC

  =

  Ponta-PSD

  Liderul PSD, Victor Ponta, a reiterat faptul că va fi declanşată procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu dacă CC decide că nu poate face campanie electorală, dar acesta continuă astfel de acţiuni, adăugând că, de data aceasta, niciun partener european nu îl va mai apăra pe Băsescu. “Dacă Curtea Constituţională va decide, pe 21, ceea ce sincer cred că ar fi de bun simţ şi constituţional, şi anume că preşedintele României nu are voie să participe activ în campanie electorală, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi – eu vorbesc ca lider PSD – evident că vom depune cererea de suspendare. Dacă nu respectă decizia Curţii, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar vă garantez că, de data asta, niciun partener european – mă rog, o să fie nişte intelectuali de-ai domnului Băsescu care să ţipe – dar nu-l va apăra absolut nimeni “, a spus Ponta la Antena 3.

  El a precizat însă, în acelaşi timp, că nu se aşteaptă ca, indiferent care va fi decizia Curţii, Traian Băsescu să devină, în ultimele luni de mandat, un preşedinte serios şi că sensul sesizării la CC a fost acela de a fi stabilite nişte reguli clare în domeniu, iar Băsescu să reprezinte un panou cu norme de “Aşa nu !” pentru viitori demnitari. “Să îşi pui un trening, probabil adus pe contrabandă de la turci, în ciorapi şi cu un tricou şi aşa, cocârjat, să stai lângă o doamnă cu un tricou. Eu nu mă aştept ca, indiferent care va fi decizia Curţii, Băsescu să devină deodată, la bătrâneţe, în ultimele luni, un preşedinte serios. Nu va fi, tot un preşedinte iresponsabil, inconştient. Eu mă aştept, însă – şi acesta a fost sensul în care am făcut sesizarea la Curtea Constituţională – să stabilim nişte reguli, care altfel erau implicite şi respectate şi de Ion Iliescu, şi de Emil Constantinescu, nişte reguli de bun-simţ pentru viitorul preşedinte, prim-ministru, demnitari”, a arătat Ponta.

  Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu va declanşa o nouă procedură de suspendare a preşedintelui în cazul în care Curtea Constituţională va decide că Traian Băsescu a încălcat Constituţia purtând un tricou cu sigla PMP. Întrebat dacă va fi declanşată o nouă proceduri de suspendare a preşedintelui dacă Curtea Constituţională va decide că acesta a încălcat Constituţia, Victor Ponta a spus că nu, afirmând că nu se antepronunţă, dar că dacă CC va decide că preşedintele nu are voie să se implice în campania electorală, atunci şeful statului va trebui să respecte această decizie. Marţi seara, premierul Ponta a afirmat însă că Parlamentul nu are altă sancţiune de aplicat decât suspendarea în cazul în care Curtea Constituţională decide că preşedintele Traian Băsescu nu poate face campanie, dar acesta continuă acţiunile cu caracter electoral de la acea decizie.
  Întrebat atunci dacă Băsescu va fi suspendat în cazul în care judecătorii CC stabilesc că preşedintele nu trebuie să facă campanie, iar acesta continuă acţiunile electorale de la data la care Curtea se pronunţă, Ponta a răspuns că da. “Categoric da. Cum adică ? Dacă încalcă Constituţia şi dacă avem o decizie a Curţii în acest sens, nu există o altă cale de sancţiune decât cea prevăzută de Constituţie: suspendarea. Decizia aparţine Parlamentului, nu Guvernului şi nu unui partid. Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului”, a spus Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img