More

  Absolvenţii de liceu au intrat în febra BAC-ului

  bac

  Cei peste 2.300 de candidaţi din judeţul Satu Mare au început ieri examenele de bacalaureat cu prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Candidaţii au susţinut că proba a fost destul de uşoară şi se aşteaptă la calificative dintre cele mai bune.

  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română a fost susţinută în toate unităţile de învăţământ acreditate, care au clase de liceu terminale. Examinările au început la ora 9.00, intrarea în săli făcându-se pe rând. Candidaţii au susţinut că examenele la această primă probă au fost destul de uşoare. “Nu a fost un examen foarte dificil. Eu personal mă aşteptam să fie puţin mai greu, dar mă bucur că nu a fost aşa. Cred că voi lua un calificativ mare la această primă probă”, ne-a declarat unul dintre candidaţii examinaţi ieri. “Proba nu a fost dificilă şi, dacă ai fost puţin pregătit, în mod normal trebuia să ştii cam tot. Sunt convinsă că voi lua un calificativ mare”, a precizat o absolventă de liceu din Satu Mare.

  Prima parte a probelor de BAC va continua, în perioada 11 – 13 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă, 16 – 20 iunie – evaluarea competenţelor digitale şi 23-27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

  Probele scrise vor începe în data de 30 iunie cu Limba şi literatura română, urmată, în data de 1 iulie, de proba la Limba şi literatura maternă. În data de 2 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului, ultimul examen urmând să se desfăşoare în data de 4 iulie la proba la alegere a profilului şi specializării. În data de 7 iulie, până la ora 12.00, rezultatele vor fi afişate la centrele de examinare. Cei nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va desfăşura în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 iulie.

  În judeţul Satu Mare, pentru probele scrise de la BAC au fost organizate şapte centre de examinare şi două de evaluare.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE