More


  Albinuţele Baltice vor “zumzăi” din nou pe cerul Sătmarului

  - Advertisement -

  albinute

  Iubitorii sporturilor aeronautice se vor putea delecta mâine la cea de a şaptea ediţie a Mitingului Aviatic de la Satu Mare care se va desfăşura, cu începere de la ora 12.00, pe Aeroportul Satu Mare. La fel ca şi anul trecut, spectatorii sătmăreni vor putea urmări evoluţia piloţilor de la Baltic Bees (Albinuţele Baltice), a celor de la Aeroclubul României, precum şi a forţelor aeriene române. Pentru ca sătmărenii să ajungă în bune condiţii la Aeroport, vor exista două curse speciale care vor porni din municipiul Satu Mare în fiecare oră.

  Eveniment aşteptat de sătmăreni
  Detalii despre Mitingul Aviatic de mâine au fost oferite de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, în cadrul unei conferinţe de presă. Evenimentul, care este organizat de Consiliul Judeţean şi Aeroportul Satu Mare, în colaborare cu Aeroclubul României, a ajuns la a şaptea ediţie şi este aşteptat de sătmăreni cu interes. “A fost necesar să organizăm acest miting cât mai aproape ca dată de cel de la Bucureşti, de săptămâna trecută, pentru a-i putea avea ca protagonişti şi pe piloţii de la Baltic Bees. În afară de aceştia, la Satu Mare vor veni şi piloţii Aeroclubului României cu avioanele Extra 300, Pelicanii, sau Şoimii României. De asemenea, alături de noi la acest miting vor fi şi piloţii de la Forţele Aeriene Române cu un Mig 21 Lancer şi un elicopter Puma”, a precizat Adrian Ştef.

  Preşedintele Consiliului Judeţean i-a invitat pe toţi locuitorii judeţului Satu Mare să participe la acest eveniment de excepţie. “Prin acest miting, judeţul Satu Mare este foarte cunoscut în lumea aviaţiei româneşti şi este un bun prilej de a ne promova judeţul. Tocmai de aceea, invit pe toţi locuitorii judeţului Satu Mare să participe la acest miting aviatic care sperăm că va fi la fel de reuşit ca şi cel de anul trecut. Vremea va fi frumoasă, nu va ploua, şi, ceea ce este foarte important, intrarea este liberă”, a mai spus Adrian Ştef.

  Curse din oră în oră spre Aeroport
  Pentru ca sătmărenii să ajungă în bune condiţii la Mitingul Aviatic de la Aeroport, vor fi organizate curse din oră în oră din municipiul Satu Mare. Una dintre curse va porni din cartierul Micro 16, de pe strada Brânduşei, continuare în Micro 17 spre Aeroport, prima pornire fiind la 10.30, iar cea de a doua cursă va porni de la ora 10, din Piaţa 14 Mai – Cartierul Solidarităţii – Aeroport.

  stef2

  “Albinuţele Baltice” au făcut spectacol şi anul trecut
  Mitingul aviatic de anul trecut a fost cel mai reuşit dintre toate cele organizate până în prezent la Satu Mare. Cei circa 9.000 de spectatori, majoritatea din judeţul Satu Mare, dar şi din Bihor, Sălaj, Maramureş sau chiar din Ungaria, au avut posibilitatea să vadă, pe durata a peste trei ore, un spectacol aviatic de excepţie. La ediţia de anul trecut, demonstraţiile de măiestrie în aer au fost oferite de piloţii Aeroclubului României, dar şi de invitaţi din străinătate. Nu au lipsit nici demonstraţiile susţinute de elicopterul IAR 330 Puma şi de un avion MIG 21 Lancer. La fel ca şi în anii precedenţi, o aeronavă TAROM a survolat judeţul Satu Mare, spectacolul fiind întregit de demonstraţiile de paraşutism. Mitingul Aviatic Satu Mare 2013 a culminat cu demonstraţia “Albinuţelor Baltice”, o formaţie de acrobaţie aeriană foarte bine cotată în Europa, înfiinţată în urmă cu şase ani. Primul grup de acrobaţie privat din zona statelor baltice a folosit cinci avioane reactive L-39C Albatros, toate având o schemă de vopsire care le face să-şi merite denumirea de “Albinuţe”. Patru din cei cinci piloţi ai formaţiei au experienţă militară, ei având mii de ore de zbor în cadrul Forţelor Aeriene.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare