More


  Alegerile preliminare interne au fost ideea mea

  =

  ponta

  Liderul PSD Victor Ponta a precizat, marţi, că ideea de a organiza alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care există mai mulţi candidaţi, i-a aparţinut, fiind prevăzută şi în Statut, el arătând că nu se va dezice acum de aceasta. Întrebat dacă e pregătit ca în cursa internă din PSD să aibă şi un contracandidat, în condiţiile în care Mircea Geoană ar lua în calcul să participe la acest scrutin intern, Ponta a răspuns: ”Categoric, da. Aici eu nu vorbesc de Mircea Geoană sau de mine sau de altcineva. Eu sunt cel care am propus Congresului – şi avem în Statut acest lucru – că dacă există mai mult de un singur candidat care doreşte să candideze din partea PSD-PC-UNPR la funcţia de preşedinte al României, avem prevăzut în Statut un lucru pe care îl consider foarte bun şi pe care l-au făcut alte partide de centru-stânga din Europa, nu doar în America se întâmplă, s-a întâmplat în Italia, în Franţa, şi anume alegeri preliminare”.

  El a spus că, în măsura în care pe 1 august, când va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, se vor depune oficial mai multe candidaturi, atunci se vor face alegeri preliminare. ”Categoric, eu cred că e lucrul cel mai bun şi a fost ideea mea, doar n-o să mă dezic de ea acum. Trebuie să facem alegeri preliminare şi în septembrie, la Congres, să ajungem practic cu o decizie luată de către toată lumea”, a spus Ponta. El a arătat că nu întâmplător, chiar dacă îl deranja pe preşedintele Băsescu, la toate ultimele întâlniri ale sale cu social-democraţii din toată ţara spunea că va candida la funcţia de preşedinte dacă va fi susţinut şi de cei din localităţile respective. ”La asta mă refeream. Mă gândesc că o să fie mai mulţi doritori care vor să candideze”, a spus Ponta.

  Solicitat să comenteze faptul că Mircea Geoană, potrivit propriilor afirmaţii, nu îl va contracandida, Ponta a răspuns: ”Vorbim pe 1 august, când e data limită de depunere a candidaturilor pentru cei care vor. O să fie unu, doi, trei, cinci, nu e nicio supărare”. ”Important este ca, după aceea, cel care candidează să aibă şansele cele mai mari să câştige. Certitudinea nu o are nimeni că va câştiga, dar şansele cele mai mari şi sprijinul cel mai mare – asta este esenţial”, a subliniat Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img