More


  AVERTISMENT: Europa s-ar putea confrunta cu o penurie de gaze în cursul iernii

  - Advertisement -

  Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a avertizat luni asupra riscului unei penurii de gaze în această iarnă pentru Europa, după anunţul Moscovei privind întreruperea livrărăilor de gaz către Ucraina.

  “Săptămânile care vor veni nu vor fi problematice, vom primi volume (obişnuite) de gaz”, a declarat Oettinger, dar dacă Ucraina extrage din rezerve, “vom avea o problemă în cazul unei ierni aspre”.Stocurile din Ucraina sunt destinate tocmai asigurării fluidităţii tranzitului. Ele sunt constituite în timpul lunilor de vară. Dacă Ucraina extrage din ele în săptămânile şi lunile următoare pentru propriul consum, această resursă, dacă nu va fi reconstituită, ar putea să lipsească UE în iarna următoare.

  “Ucraina va trebui să decidă”, a declarat Oettinger, dacă îşi va plăti facturile în avans sau dacă extrage din rezervele de care dispune. 

  Rusia şi-a pus în aplicare ameninţarea luni şi a decis să întrerupă livrarea de gaz către Ucraina, după eşecul negocierilor, cu riscul de a afecta Europa şi de a agrava cel mai grav conflict de pe continent de la Războiul Rece.

  Ucraina, implicată într-o dispută cu Rusia şi gigantul energetic Gazprom, a constatat luni dimineaţă că livrările de gaze au fost “reduse la zero”, a anunţat ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Prodan, asigurând că în pofida acestei întreruperi, Ucraina va continua să asigure un tranzit fiabil către Europa.

  mediafax  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare