More


  Biserici pline la sărbătoarea Sfintei Treimi

  - Advertisement -

  bis

  În a doua zi de Rusalii, creştinii ortodocşi şi greco-catolici cinstesc Sfânta Treime, care anul acesta a fost sărbătorită pe data de 9 iunie. Învăţătura despre Sfânta Treime constituie dogma principală a Bisericii.

  Şi în municipiul Satu Mare numeroşi credincioşi au participat la slujbă în cadrul Sfintelor Liturghii. Cu această ocazie, Biserica Greco-Catolică “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” a fost plină de credincioşi, Sfânta Liturghie fiind oficiată de protopopul greco-catolic de Satu Mare, Dumitru Roman. Un număr mare de credincioşi au participat şi la slujba oficiată la Biserica Ortodoxă “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din curtea fostului sediu al Centrului de Creaţie, şi care a fost săvârşită de către preoţii parohi Doru Lostun şi Sandu Sabou.

  Ca la fiecare sărbătoare importantă, Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” s-a dovedit neîncăpătoare, întrucât mulţi sătmăreni au beneficiat de ziua liberă de Rusalii, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de preoţii parohi dr. Cristian Boloş şi Aurel Donca. În cuvântul de învăţătură s-a vorbit despre cinstirea Sfintei Treimi prin care înţelegem pe Dumnezeu cel Unul în fiinţă şi întreit în persoane: Dumnezeu -Tatăl, Dumnezeu – Fiul şi Dumnezeu – Duhul Sfânt. După care a urmat împărtăşirea credincioşilor, iar la final a avut loc miruirea acestora.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare