More


  Careienii au dominat Festivalul de teatru Rotaract

  - Advertisement -

  rotaract

  La Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare s-a încheiat joi seara cea de-a opta ediţie a Festivalului de teatru Rotaract, eveniment organizat de Cluburile Rotaract şi Rotary în colaborare cu Teatrul de Nord Satu Mare. Timp de trei zile, au avut loc 16 reprezentaţii, care s-au desfăşurat la secţiunile gimnaziu, liceu şi one man show. Juriul competiţiei a fost format din profesoara de limba franceză Mariana Molnar, actorii Teatrului de Nord, Adriana Vaida şi Tibor Szekely, respectiv Laura Şuta din partea Clubului Rotaract. Ca în fiecare an, înaintea festivităţii de premiere a avut loc un spectacol în afara concursului, susţinut de data aceasta de copiii din Sighet, care au interpretat piesa “Bolnavul închipuit”, de Moliere.

  După spectacol, a urmat decernarea premiilor. Astfel, la secţiunea gimnaziu, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost obţinut de Oana Farcău de la Şcoala “Ion Creangă” pentru spectacolul “Vrăjitoarele”, iar cel mai bun actor în rol secundar a fost câştigat de Radu Moldovan de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Carei, cu piesa “Buclucaşa litera F”. Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Denisa Bolba de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Carei, tot din piesa “Buclucaşa literă F”, iar premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Czumbil Istvan Mark de la Liceul Romano–Catolic ”Josephus Calasantius” Carei – Castravetele.
  Cea mai bună piesă la gimnaziu a fost “Şezătoare”, a elevilor Şcolii Gimnaziale din Pişcolt.

  La secţiunea liceu s-au acordat următoarele premii. Cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit lui Bianca Vekony de la Liceul de Artă “Aurel Popp” cu piesa “Patima Roşie”, rolul de cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Horia Fedorca tot pentru respectiva piesă. Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Corina Achim tot din piesa “Patima Roşie”, iar rolul de cel mai bun actor în rol principal le-a revenit lui Iosif Ahmed din piesa “Doctor fără voie”, respectiv Dan Coza cu “Patima Roşie”. Marele Premiu la secţiunea liceu le-a revenit elevilor Liceului Teoretic Carei cu piesa “Oile Domnului”. La secţiunea one man show, premiul I i-a revenit Roxanei Mihalyi tot de la Liceul Teoretic Carei, cu monologul “În gară”. Câştigătorii au primit diplome şi bani, iar ceilalţi concurenţi au primit câte o diplomă de participare.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare