More


  Căsătorii duble faţă de divorţuri în Sătmar

  - Advertisement -

  populatie

  Numărul căsătoriilor înregistrate în municipiul Satu Mare este de două ori şi jumătate mai mare faţă de cel al divorţurilor, se arată într-un raport de activitate pe luna mai a Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare. În acelaşi document se mai arată că populaţia municipiului este în creştere, numărul naşterilor fiind net superior celui al deceselor.

  Peste 90 de căsătorii
  Conform raportului mai sus menţionat, în cursul lunii mai, în municipiul Satu Mare au fost înregistrate 91 de căsătorii din care cinci au fost transcrise din străinătate şi 86 înregistrate în ţară. În acelaşi interval de timp, însă, au fost înregistrate doar 39 de divorţuri, din care unul transcris din străinătate, 10 certificate în faţa notarului, 27 emise de instanţele de judecată şi un divorţ certificat de Primăria municipiului Satu Mare. De asemenea, în aceeaşi perioadă au mai fost înregistrate alte două cereri de divorţ. Se poate constata, astfel, că numărul căsătoriilor înregistrate în municipiul Satu Mare este de aproape două ori şi jumătate mai mare decât cel al divorţurilor.

  Demn de remarcat este şi faptul că, cel puţin în luna mai, sporul natural al populaţiei este pozitiv în Sătmar. Astfel, în perioada analizată, în municipiul Satu Mare au fost înregistrate 146 de naşteri la care se mai adaugă cele 26 de certificate de naştere transcrise din străinătate. Asta în timp ce în aceeaşi perioadă Direcţia de Evidenţă a Persoanelor a eliberat 118 certificate de deces, din care unul transcris din străinătate.

  Două adopţii în luna mai
  Potrivit aceluiaşi raport, în luna mai au fost înregistrate şi două adopţii în baza unor sentinţe civile, număr destul de mare dacă se ţine cont că luni la rând această rubrică rămâne imaculată. De asemenea, au mai fost înregistrate şapte schimbări de nume şi prenume cu documente doveditoare din străinătate, cu avizul Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi 15 cereri pentru acordarea recompensei financiare cu ocazia împlinirii a 50 ani de căsătorie.

  De asemenea, la cererea altor primării şi a unor persoane fizice, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare a mai eliberat 193 de certificate de naştere, 29 de certificate de căsătorie şi cinci certificate de deces. La cererea instanţelor de judecată, poliţiei, birourilor notariale publice şi ale altor instituţii abilitate s-au întocmit şi expediat un număr de 40 extrase de uz oficial din actele de stare civilă. Demn de remarcat este şi faptul că din amenzile aplicate pentru deteriorarea şi pierderea certificatelor de stare civilă, din taxa de căsătorie şi alte taxe, în luna mai a fost încasată suma de 15.605 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img